Notícies més llegides



Baix Empordà


Calonge

Calonge i Sant Antoni s'adhereix al manifest del món local per fer front al Covid-19

Baix Empordà  -  26/03/2020  -  09:45

El manifest comença insistint a la ciutadania que compleixi les indicacions de les institucions i autoritats sanitàries per tallar la cadena de transmissió del virus


Aj.Calonge

Aj.Calonge



Calonge i Sant Antoni es suma a la petició del món local d'unir esforços i fer un front comú per aturar la pandèmia provocada pel Covid-19. L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, ha signat el decret d'adhesió al "Manifest dels ens locals davant la crisi del Coronavirus", promogut per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació de Micropobles de Catalunya. Aquest manifest reclama que, davant l'actual situació de pandèmia pel Covid-19, s'aixequin les restriccions que limiten l'autonomia municipal i s'obrin noves línies de suport per fer front a la crisi i s'apliqui un confinament estricte de la població.

El manifest comença insistint a la ciutadania que compleixi les indicacions de les institucions i autoritats sanitàries per tallar la cadena de transmissió del virus mitjançant un confinament estricte i efectiu i fixa com a prioritat central a curt termini "la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l'adequació de les infraestructures sanitàries".

El document destaca que els ajuntaments són l'administració més propera al ciutadà i reclama, en aquest sentit un treball coordinat amb les administracions superiors, ja que "s'han de dotar de recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten". A més, el manifest exigeix que es legisli per "crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor".

Per poder atendre les demandes ciutadanes, el manifest exposa que els ajuntaments "necessiten disposar d'instruments efectius per donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant la crisi". En aquest sentit, es reclama que els consistoris puguin mobilitzar el seu superàvit sense limitacions i "flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l'estabilitat pressupostària i anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l'autonomia local".

El manifest subratlla que les administracions superiors han de garantir les aportacions previstes per a l'any 2020 als ajuntaments i ampliar-les a les noves necessitats que generarà la crisi, així com aixecar totes les limitacions que impedeix als municipis contractar personal, en especial per a donar una millor resposta en polítiques socials i d'atenció directa a les persones i famílies. Per això, els ajuntaments assenyalen que "volem ser escoltats, compartir els reptes i prendre decisions des del diàleg i l'acord perquè volem ser corresponsables de les decisions estructurals que s'han de prendre per a redreçar l'actual situació i afrontar el futur".

El Manifest també reitera la petició del confinament estricte i que tothom es quedi a casa amb l'excepció només de les persones que treballen en serveis establerts com a essencials. Alhora també insisteix a la ciutadana sobre la responsabilitat col·lectiva i individual per seguir les mesures de prevenció i les indicacions de les autoritats sanitàries per frenar la propagació del Coronavirus.


Autor: Redacció


#calonge #ajuntament #coronavirus


#calonge #coronavirus





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...