Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Castell-Platja d'Aro impulsa 'mesures extraordinàries' per pal·liar els efectes de la Covid-19

Baix Empordà  -  24/03/2020  -  15:13

L'equip de govern mobilitza un milió d'euros del pressupost que haurà de donar resposta a la disminució d'ingressos i a l'activació de mesures de reactivació econòmica


Maurici Jiménez

Maurici Jiménez



La crisi sanitària provocada pel nou Coronavirus Covid-19 ha causat estralls en tots els àmbits de la societat. Un dels més afectats és, sens dubte, el sector del comerç i del turisme, colpejat en molts municipis de la demarcació gironina. Un dels quals, Castell-Platja d'Aro, va comunicar ahir un paquet de mesures per tal d'alleugerir l'impacte que el virus ha generat, i generarà, tant en l'àmbit social com empresarial.

A través d'un comunicat difós a les xarxes socials per l'alcalde, Maurici Jiménez, el consistori platjarenc informa que, pel que fa a la gestió municipal, "l'escenari post-crisi suposarà per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro un mínim de 800.000 euros de menys en tributs municipals, degut al conjunt de circumstàncies a les que hem de fer front". "Haurem d'afegir-hi els costos de les mesures de reactivació econòmiques que volem posar sobre la taula", afegeix el batlle. En aquest sentit, aquest paquet d'iniciatives inclou bonificacions en la recollida de residus i ocupació de via pública pel temps que les empreses han estat sense activitat; bonificacions en l'ocupació de terrasses als explotadors del Passeig Marítim afectats pel temporal Gloria; l'activació de subvencions a petites i mitjanes empreses i autònoms complementàries a les de la Generalitat de Catalunya i al Govern de l'Estat, o ajudes extraordinàries al lloguer i al pagament dels serveis bàsics de les famílies, entre altres mesures. "Unes despeses extraordinàries a les quals només hi podrem posar solució amb mesures extraordinàries", assenyala Jiménez.

Unanimitat al consistori

"La situació d'emergència reclama unitat, i aquesta va quedar palesa en la presa d'acords per unanimitat sobre les primeres mesures econòmiques en el darrer plenari. És per això que hem consensuat amb tots els grups polítics unes mesures que posen per davant als veïns del nostre poble", apunta l'alcalde. Així, i en acord de la Junta de Govern del passat 18 de març, la totalitat dels membres de l'equip de govern van acordar activar una reestructuració pressupostària que ahir mateix es va tancar, la qual "suposa la mobilització d'un milió d'euros pel pressupost ordinari que hauran de donar resposta d'un costat a la disminució en la previsió d'ingressos i, de l'altra, a l'activació de mesures de reactivació econòmica".

"En aquests moments des de l'Administració local tenim l'obligació d'impulsar, acompanyar i ajudar a la reactivació, i ho farem de la mà de tots els grups municipals; traslladem fermament en aquests moments difícils el nostre suport a veïns i veïnes de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró", conclou l'alcalde, qui també se suma als agraïments envers els professionals sanitaris, cossos de seguretat i personal de les diverses empreses de primera necessitat "que continuen donant els seus serveis tot i les adversitats del nostre dia a dia".

Problemes presents

No cal pensar en la Setmana Santa, ja perduda, o la temporada d'estiu, que encara és una incògnita, per trobar els efectes negatius del coronavirus. En el comunicat, precisament, Jiménez ja apunta que els comerços i empresaris de serveis ja es troben "amb problemes derivats de l'acumulació de producte en magatzem, d'un volum de facturació reduït o amb el repte d'afrontar una temporada que serà curta, entre moltes altres dificultats".

"D'altra banda, molts treballadors han vist endarrerir la seva contractació, finalitzar sobtadament les seves relacions laborals o, en el millor dels casos, han entrat en expedients de regulació temporal de treball. Uns fets que han causat en l'àmbit domèstic la precarietat d'ingressos en la unitat familiar, i la visió a mitjà termini d'una temporada curta una vegada desaparegui l'estat d'alerta que no ajudarà a consolidar estalvis ni prestacions per a la temporada de tardor-hivern", agrega el batlle.


Autor: Redacció


#platjadaro #coronavirus


#platjadaro #coronavirus





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...