Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

L’extrema dreta s’imposa a la primera volta de les eleccions a Perpinyà

Catalunya Nord  -  15/03/2020  -  22:17

La formació Agrupament Nacional, liderada per Louis Aliot, aconsegueix el 35,66% dels vots


Louis Aliot

Louis Aliot



L’extrema dreta ha estat la clara vencedora de la primera volta de les eleccions municipals celebrades avui a Perpinyà, uns comicis marcats per la crisi sanitària arran del coronavirus Covid-19, que ha provocat fortes mesures de control per evitar el contacte directe entre els presents, i també per la poca participació: només s’han personat al davant de les urnes 26.565 persones, un 39,73% de tot el cens cridat a les eleccions.

En concret, la formació Agrupament Nacional, encapçalada per Louis Aliot, ha obtingut 9.273 suports, el que equival al 35,66% dels vots. En segona posició, d’altra banda, ha quedat l’actual alcalde de la capital nord-catalana, Jean-Marc Pujol, dels Republicans, amb el 18,44% dels vots (4.794 suports), mentre que Agnès Langevine, dels Verds, ha estat tercera amb el 14,51% dels vots (3.774 suports), i Romain Grau, el candidat de la formació que integra La República en Marxa, Moviment Demòcrata, Unió de Demòcrates i Independents i Sí al País Català, ha convençut el 13,17% de l’electorat (3.425 suports). Per la seva banda, Caroline Forgues ha sumat el 6,58% dels vots i Clotilde Ripoull s’ha posicionat com a sisena força amb el 6% dels suports. 

Atès que no hi ha cap llista que ha assolit el 50% dels vots, l’alcaldia de Perpinyà s’haurà de decidir en una segona volta electoral, amb data encara per determinar a causa de les restriccions pel coronavirus. Sigui com sigui, només una coalició àmplia liderada per Pujol podria impedir el triomf de l’extrema dreta.


Autor: Redacció


#municipales2020 #perpignan


#municipales2020 #perpignan





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...