Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Tolerància zero amb l'ocupació incívica a Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  12/03/2020  -  14:14

L'Ajuntament d'Olot arriba a un principi d'acord amb la SAREB per la cessió d'un bloc de pisos situat al barri de Les Tries


Pisos les Tries

Pisos les Tries



L'Ajuntament d'Olot engega una nova fase per reduir i eliminar les ocupacions de pisos a la ciutat. Aquest dijous, l'alcalde d'Olot, Pep Berga, acompanyat del regidor d'Habitatge, Jordi Güell, han detallat les mesures amb les quals el Consistori té per objectiu preservar la convivència ciutadana i ampliar el parc d'habitatge públic a la ciutat.

A partir d'ara, des de l'Ajuntament i totes les administracions dependents i vinculades a l'administració municipal, es continuarà donant resposta i fent d'intermediació per trobar solucions habitacionals a totes aquelles famílies i persones en situació de vulnerabilitat. Al mateix temps, però, s'incrementarà la pressió a aquells inquilins il·legals que tinguin comportaments incívics i que generin molèsties o incidències. "Hi haurà tolerància zero amb aquesta mena de comportaments incívics en edificis ocupats. Des del Consistori actuarem amb contundència i els posarem tots els impediments possibles per eliminar aquelles persones que malmeten la convivència", ha ressaltat l'alcalde, Pep Berga.

Un exemple d'aquesta nova fase de treball és l'actuació que la Policia Municipal d'Olot conjuntament amb membres de la Brigada Municipal, dels Serveis Socials, representants de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestucturació Bancària (Sareb) i de l'Ajuntament van portar a terme aquest dimecres dia 11 de març en un bloc de 23 pisos situat al carrer Hipòlit Lázaro amb l'avinguda Les Tries.

L'actuació, que es va desenvolupar al llarg de 13 hores, va permetre tapiar l'accés de 15 habitatges buits d'aquest bloc, intervenint als garatges de l'edifici on hi havia dispersat un gran nombre de material dels inquilins i tallant el subministrament elèctric i d'aigua dels immobles per impedir-ne la posterior reocupació.

Per altra banda, l'Ajuntament d'Olot està acabant d'ultimar el conveni de cessió de l'immoble amb la Sareb. En concret, es tractarà del segon conveni de cessió d'habitatges a tot Catalunya, després del registrat a Vilafranca del Penedès.

El document, que en aquests moments es troba en fase d'estudi, permetrà que l'Ajuntament d'Olot passi a ser el propietari d'aquest bloc de pisos del barri de Les Tries amb l'objectiu de reformar-los, renovar-los i que puguin formar part ben aviat de la Borsa d'Habitatge de la ciutat. Un objectiu que ja es va donar a conèixer ahir, durant la reunió que membres de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot van mantenir amb l'Associació de Veïns del barri de Les Tries per informar-los de les accions empreses i de la situació amb aquest edifici, els ocupants il·legals del qual havien causat malestar a la zona.

Actualment, l'Ajuntament d'Olot – com qualsevol altra administració municipal o propietari privat – només pot actuar en contra de les ocupacions il·legals d'immobles iniciant procediments judicials per usurpació de propietat. Uns processos que acostumen a allargarse durant un període de 8 mesos aproximadament. Només es poden emprendre accions per desocupar un espai un cop es disposa de la sentència judicial favorable.
Amb la voluntat de prevenir i evitar possibles ocupacions il·legals, des del Consistori es fa una crida a la participació ciutadana perquè, en cas de detectar qualsevol indici d'ocupació, puguin avisar ràpidament a la Policia Municipal d'Olot.

Avui dia, la Sareb té en propietat un centenar d'habitatges a Olot i, des de l'Ajuntament d'Olot ja estan treballant per establir nous convenis de cessió d'habitatges que permetin acabar amb aquesta problemàtica social.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...