Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Crida per netejar la llera del riu Fluvià al seu pas per Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  10/03/2020  -  19:07

Aquest diumenge tindrà lloc una actuació de neteja del riu Fluvià al seu pas per Olot. L'organitza Creu Roja Garrotxa i l'Agrupació de Naturalistes i compta amb el suport de SIGMA i l'Ajuntament d'Olot




La Creu Roja de La Garrotxa i l'Agrupació Naturalista i Ecologista de La Garrotxa (ANEGx) amb el suport del Consorci SIGMA i l'Ajuntament d'Olot han organitzat una macro neteja del riu Fluvià al seu pas per Olot el pròxim diumenge, 15 de març.

La jornada arrencarà a les 9 del matí a l'esplanada de l'antiga Estació d'Olot i s'allargarà fins a la una del migdia. De moment, més d'una desena d'entitats olotines com diverses associacions de barris d'Olot, Esplais de la Garrotxa, Òmnium Cultural, Impulsa, també alguns instituts de secundària i institucions com el Parc Natural, ja s'hi han sumat i s'encarregaran de la neteja d'algun dels 11 trams en què s'ha dividit el riu Fluvià.

La voluntat d'aquesta acció és eliminar els plàstics i altres residus de les ribes del riu – des de Codella fins a la Font de Canet - per millorar l'estat de conservació dels sistemes naturals urbans del riu Fluvià i, alhora, evitar que arribin més residus al mar, contribuint, així, en la sensibilització a la ciutadania de la importància de tenir cura del medi ambient.

En cada un dels 11 trams hi haurà una persona responsable de la coordinació dels voluntaris i s'establiran uns punts de concentració on s'abocaran tots els materials recollits en aquell tram de riu. Precisament, amb la idea de no generar més residus, l'organització no facilitarà material per a la recollida, per tant, els voluntaris/es que vulguin participar hauran de portar els seus propis guants, bosses (reutilitzables), botes d'aigua i tot allò que considerin necessari.

Al mateix temps, des de l'organització es demana que els menors d'edat estiguin vigilats pels seus pares o tutors, recorden que cal ser prudents en els moviments i desplaçaments per evitar caigudes o accidents així com respectar la flora i fauna del riu durant les tasques de neteja. En cas de pluja ja avancen que s'anul·laria l'acció mediambiental.

Des de les diverses entitats organitzadores fan una crida a la participació. "Com més serem, més residus podrem recollir i millors seran els resultats. Tothom pot aportar el seu granet de sorra", asseguren.

Per saber més informació o apuntar-se com a voluntari, només cal posar-se en contacte amb les associacions organitzadores a través dels següents correus electrònics: laia.vianova@creuroja.org i danrolqui@gmail.com.


Autor: Redacció


#olot #riu #fluvia


#olot #riu #fluvia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...