Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

Salt atén més de 600 joves durant el 2019 dins el Programa Referent d'Ocupació Juvenil

+ Notícies  -  27/02/2020  -  19:44

La iniciativa té l'objectiu de facilitar i acompanyar la transició dels joves des del sistema educatiu fins al món laboral


Participants en una de les xerrades formatives

Participants en una de les xerrades formatives



El Programa Referent d'Ocupació Juvenil ha atès durant el 2019 a més de 600 joves de Salt. La iniciativa es coordina des de l'àrea de Joventut de l'ajuntament de la vila i té l'objectiu d'acompanyar els joves durant la seva transició del sistema educatiu al món laboral. Finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europa, s'implementa mitjançant el treball en xarxa entre els diferents agents que treballen amb el col·lectiu i establint aquesta unitat especialitzada al municipi. La consolidació del programa ha permès incrementar el servei amb la incorporació d'una nova tècnica.

Dels 600 joves que han participat del programa cal destacar que més de 300 han estat atesos a partir de tutories, individuals i en grup, en les quals s'ha treballat la millora de les competències d'accés a l'ocupació. En aquest sentit, s'han tractat aspectes com plantejar un objectiu laboral, l'elaboració del currículum i com realitzar una recerca activa de feina.

L'àrea de Joventut destaca que s'ha pogut arribar a aquesta xifra gràcies a un treball conjunt i transversal que ha comptat amb la participació de la comissió de joves de la Taula de Formació Laboral de Salt (FIL), així com dels instituts públics del poble, les àrees d'Educació i Ocupació, l'Oficina de Treball de Salt, el Consorci de Benestar Social i les entitats del tercer sector.
 

Nous projectes
Durant aquest any s'han impulsat nous projectes com el programa de beques per a la formació en l'arbitratge que ha permès que sis joves de la vila ja estiguin arbitrant partits de futbol i bàsquet. També s'ha organitzat el curs Atenció al client i logística en grans superfícies que, fruit de l'èxit que va tenir, està previst repetir-lo durant aquest 2020.

Enguany també s'organitzarà un curs de monitor/a esportiu/va que complementaria la formació de monitor/a de lleure organitzada des de Saltjove, i així formar futurs monitors/es pels casals d'estiu municipals, el Casal de Lleure i el Casal Ter Aventura.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...