Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

Tossa encarrega un estudi amb l'objectiu d'ordenar el nucli antic

La Selva  -  27/02/2020  -  12:33

Es pretén incentivar la rehabilitació i conservació dels edificis i eliminar les situacions de risc


Tossa de Mar

Tossa de Mar



L'equip de govern de Tossa, encapçalat per l'alcaldessa Imma Colom, va encarregar el passat mes de juliol un estudi amb la voluntat d'ordenar el nucli antic i incentivar la rehabilitació i conservació dels seus edificis. Un dels principals motius és millorar les condicions d'habitabilitat del sector, ja que molts edificis, per exemple, no tenen ascensor o aparcaments.

Per fer-ho, l'Ajuntament va encarregar un diagnòstic des del punt de vista de l'estat de les edificacions i la qualitat d'habitabilitat de les persones que hi resideixen. El diagnòstic ha de concloure quines són les necessitats de rehabilitació i, a priori, s'hi observaran els problemes de seguretat estructural; el perill de despreniments a la via pública; l'estat de conservació general dels edificis (façanes, cobertes, instal·lacions, etc); les deficiències que afectin l'habitabilitat; o els problemes de mobilitat (ascensors) i adaptació dels habitatges. En funció del diagnòstic es formularan les actuacions a dur a terme, però els principals objectius són fomentar la rehabilitació dels habitatges tancats o edificis en estat d'abandonament i eliminar les situacions de risc, especialment el perill de despreniments a la via pública.

Aquest diagnòstic ha començat aquest mes de febrer i hauria d'estar enllestit abans de l'estiu. El porta a terme un equip especialista en programes de rehabilitació i millora urbana format per l'arquitecte Ramon Muñoz, l'antropòloga Nydia Tremoleda, i el geògraf Nil Marlés. L'estudi té un cost de 18.000 euros, 10.000 euros dels quals podrien estar subvencionats per la Diputació de Girona.

La regidora d'Habitatge i Barris, Andrea Nadal, afirma que "el nucli antic de Tossa és patrimoni a preservar i millorar. S'hi concentra bona part de l'activitat econòmica, però també és un sector viu, on hi resideixen 1 de cada 5 tossencs". I és que 1 de cada 3 persones de més 85 anys i 1 de cada 3 infants nascuts estan empadronades al nucli antic. El 75% de la superfície construïda és residencial. Hi ha 1.236 habitatges, el 17% dels de Tossa, i en general són habitatges antics i petits. Nadal explica que "aquest document serà la base que necessitarem per saber en quin estat es troba el nucli per tal de conservar-ne les característiques específiques i recuperar els seus valors. A més, cal que les llars s'adeqüin al canvi climàtic de la manera més eficient possible". Finalment, Nadal conclou que "estudiarem la manera de fer més polítiques d'habitatge municipals, com disminuir l'IBI a qui porti a terme actuacions de rehabilitació".


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...