Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Marta Buchaca porta a Banyoles Rita, una tragicomèdia de reflexió sobre la vida i la mort

Pla de l'Estany  -  20/02/2020  -  14:10

Demà divendres a les 9 del vespre a la Factoria d'Arts Escèniques


Rita

Rita



La Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles estrena divendres 21 de febrer l'obra Rita, escrita i dirigida per Marta Buchaca i protagonitzada pels actors David Bagés i Anna Moliner. El text està plantejat en to de tragicomèdia, però serveix per abordar un tema del qual encara costa parlar: el patiment dels éssers estimats i la mort digna.

En l'obra, els germans Toni i Júlia s'enfronten a una decisió delicada: sacrificar la seva gossa, Rita, que està malalta i pateix. En Toni, que és veterinari, aconsella posar fi al seu patiment i sacrificar-la, com es fa de manera habitual en la seva professió. Ara bé, la seva mare, que també es diu Rita, està sofrint: té Alzheimer des de fa anys i es troba en estat vegetal. Ell considera que també caldria practicar-li l'eutanàsia; la Júlia, que és metge, considera que, malgrat tot, no poden fer-ho. Esclata un debat en el si de la família que interpel·la l'espectador sobre el patiment dels éssers estimats i la decisió de la mort digna.

Segons Buchaca, Rita neix de la necessitat de parlar de la mort i l'amor, i de com conflueixen en situacions com la que es planteja a l'obra. La mort, diu l'autora, encara genera molta incomoditat a l'hora d'afrontar-la com a part de la vida, i aquest temor impedeix debatre amb normalitat sobre qüestions com l'eutanàsia. En aquest sentit, l'espectacle ofereix un espai per a la reflexió al volant del patiment, l'estima i el final de la vida. Com ja va fer en una obra anterior, Litus, la dramaturga enfoca un tema dur, la mort, des d'una perspectiva humorística i quotidiana, amb què el públic es pugui identificar.

Rita és una producció de La Pocket amb el suport de la Sala Beckett i l'Institut Català de les Empreses Culturals. Després d'haver-se representat en diversos escenaris catalans, l'obra arriba a Banyoles coincidint amb l'actualitat del debat social sobre el dret a morir dignament, arran de la presentació del projecte de Llei de l'eutanàsia al Congrés dels Diputats.

Rita es podrà veure demà divendres a les 9 del vespre a La Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles. Les darreres entrades per a l'espectacle, a un preu de 15€, es poden adquirir a través del web cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (Passeig de la Indústria, 25).


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...