Notícies més llegides




Alt Empordà


Figueres

La família de l'home que va morir als afores d’un bar a Figueres busca testimonis

Alt Empordà  -  19/02/2020  -  19:37

Denuncien que va ser víctima d’un delicte de denegació d’auxili, després de rebre una agressió del porter d’un dels establiments


Jordi Rubio Quintana / GN

Jordi Rubio Quintana / GN



La família de Jordi Rubio, l’home de 52 anys que va morir la nit de dissabte a diumenge arran d’una baralla ocorreguda a la zona d’oci nocturn de la Plaça del Sol de Figueres, busca respostes. En aquests moments, els Mossos d’Esquadra investiguen el cas com un homicidi per imprudència, després que la víctima, veí d’Avinyonet de Puigventós, fos presumptament agredit pel porter d’un dels bars de la zona, qui diumenge es va entregar a la policia com a responsable dels fets. 

Segons explica Josep Benítez, cunyat de Rubio, la família ha rebut la informació, “de manera extraoficial”, que el presumpte agressor, de 29 anys, hauria sortit en llibertat aquest mateix dimecres, pendent del procés judicial. En aquest sentit, els familiars han impulsat una campanya a través de les xarxes socials amb un objectiu precís: “Busquem testimonis que puguin corroborar el que va passar, que va ser un delicte de denegació d’auxili. Va passar molt temps des que va caure a terra fins que van arribar els serveis d’emergències mèdiques. De fet, tenim constància que quan el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) va arribar al lloc dels fets, en Jordi ja estava mort”. “Encara no sabem el temps que va transcórrer, però sí que tenim la certesa que la primera actuació que se li va fer va ser una RCP -reanimació cardiopulmonar-”, afegeix Benítez, qui critica la desatenció que ha rebut la família durant aquests moments difícils: “Els delinqüents estan més ben assessorats que la gent normal, que els que no cometem delictes”. 

Per a Benítez, resulta “estrany” que ningú presenciés els fets. “A les tres de la matinada, en una zona d’oci nocturn concorreguda, que no hi hagi cap testimoni que veiés el que va passar és molt difícil, per això fem aquesta crida”, subratlla.

Els fets

Segons fonts de la investigació, els fets van passar al voltant de quarts de quatre de la matinada. Quan la patrulla de seguretat ciutadana va arribar al lloc dels fets, es va trobar la víctima, que va rebre un cop de puny després d’una discussió, a terra i inconscient. Seguidament, els serveis mèdics el van traslladar a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va morir hores més tard.  

A través d’un comunicat, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va detallar que s’estudiarà la possibilitat de presentar-se com a acusació popular contra el porter de l’establiment. A la nota, l’entitat denunciava l’actitud mostrada pel controlador d’accés, però també subratllava que el del passat cap de setmana es tractava d’un “cas aïllat”. 

Telèfon de contacte amb la família: 638447155


Autor: Redacció


#figueres #mort #testimonis


#figueres #mort #testimonis





Comentaris (3)

Albert 2020-02-20 10:56:09

Ja tenen fama de mala pràctica els porters del Pub Toc.

Jordy 2020-02-21 09:18:23

son matones a sueldo,lo primero que hacen es pegar,luego se dan media vuelta y como si nada

Anexa 2020-02-23 13:57:51

Si pero a parte de los portero k no digo k este mal lo k an hecho tambien ay k mirar el bar ese a la clase de gente que contrata! Y ahora no sald´ra ningún testigo por miedo



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...