Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

L’estat francès dona llum verda a l’acte de Puigdemont a Perpinyà

Catalunya Nord  -  18/02/2020  -  14:07

L’esdeveniment, que tindrà lloc el pròxim 29 de febrer, està organitzat per la delegació nord-catalana del Consell per la República


Casa de la Generalitat a Perpinyà

Casa de la Generalitat a Perpinyà



Quan falten pocs dies per al multitudinari acte de l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont a Perpinyà, que tindrà lloc el dissabte 29 de febrer a la zona del Parc de les Exposicions, l’esdeveniment ha viscut una empenta crucial per a la seva futura realització. En aquest cas, el suport ha arribat des de l’estat francès, després que la Prefectura hagi donat llum verda a l’activitat, tal com s’ha avançat en aquest mitjà avui al matí. Tal com va avançar fa uns dies Girona Notícies, el posicionament de l’estat envers la presència de l’ara eurodiputat Puigdemont tindria lloc durant la setmana del 17 de febrer. Durant aquests dies previs al posicionament de la Prefectura, diversos polítics de Catalunya del Nord, com ara el diputat de La República en Marxa i candidat a l’alcaldia de Perpinyà, Romain Grau, s’havien mostrat favorables i esperançats de cara a la celebració de la mobilització: “Estant molt lligat a les llibertats públiques, la primera de les quals és la llibertat d’expressió i reunió, sóc partidari de celebrar la reunió de Carles Puigdemont el 29 de febrer. Carles Puigdemont, essent el meu amic, estaré encantat de trobar-lo a Perpinyà”, va piular a través del seu compte de Twitter.

Així doncs, i a l’espera de conèixer les novetats que l’organització, amb la delegació nord-catalana del Consell per la República al capdavant, doni durant aquests dies, tot apunta que la capital del Rosselló viurà una jornada sense precedents. En aquest sentit, la ciutat espera per a la data de la manifestació al voltant de mig miler d’autocars i uns 10.000 cotxes privats, una quantitat de vehicles que ha obligat l’Ajuntament de Perpinyà a habilitar uns terrenys propers a la ciutat per facilitar els estacionaments.

Activitats paral·leles

Més enllà de la presència de Puigdemont, així com dels altres dos eurodiputats, Toni Comín i Clara Ponsatí, el cap de setmana a Perpinyà estarà farcit d’activitats i propostes paral·leles. Així, el Comitè de Solidaritat Catalana ha convocat una fira d’entitats a partir de les 14 h, un esdeveniment que tindrà com objectiu donar a conèixer i impulsar el teixit associatiu i cultural de Catalunya del Nord.

Aquesta fira s’ubicarà a l’esplanada que es troba entre el Palau de Congressos i el Castellet, a uns 500 metres del Parc de les Exposicions. Allà, s’hi congregaran, més enllà de les entitats, artistes, músics o cantants, amb l’objectiu de fer el més amè possible la històrica vetllada.

Tot plegat servirà d’avantsala per l’activitat estrella. A les 18.30 h, l’acte central amb Puigdemont, Comín i Ponsatí arrencarà motors, acompanyat de personalitats polítiques de totes les sensibilitats, com ara el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; l’expresident, Artur Mas, o el cantautor i exdiputat al Parlament, Lluís Llach. Els parlaments es podran seguir en viu, des del mateix Parc de les Exposicions, o mitjançant tres pantalles gegants, que seran habilitades per a l’ocasió. 


Autor: Redacció


#estat #perpinya #catalunyanord


#estat #perpinya #catalunyanord





Comentaris (1)

MIQUEL ARDERIU 2020-02-18 21:10:44

Serà un èxit acaparadò.Visca Catalunya Lliure



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...