Notícies més llegides




La Selva


Sant Hilari Sacalm

Presentació pública del 'Pla Director de podes' de Sant Hilari

La Selva  -  18/02/2020  -  08:38

Per tal d'assabentar d'aquest Pla a la ciutadania es presentarà el proper dia 19 de febrer a les 7 de la tarda a la Sala Noble, a càrrec del biòleg assessor Josep Selga i sota el títol: "L'Arbre urbà, un destorb o un valor?"




En els últims anys, Sant Hilari ha implementat un seguit de mesures mediambientals en la gestió dels parcs i jardins que l'han situat en l'avantguarda de les tendències que, de mica en mica, van introduint molts altres municipis. També ha posicionat la nostra població en el grup de les millor valorades pel moviment de Viles Florides que premia les polítiques i accions del verd urbà i la sostenibilitat per tal que siguin efectives en la millora de la qualitat de vida de les persones.

Una d'aquestes accions és el canvi de criteri en les podes de l'arbrat urbà. Aquestes actuacions es va emprendre en el seu moment, amb un assessorament tècnic i amb l'objectiu d'aconseguir un arbrat sa, potenciador de la biodiversitat i compatible amb la vida de la població. Aquestes premisses defineixen els criteris i d'aquí s'elabora el que hem anomenat Pla Director de Podes. Aquest document ha identificat fins a 2062 arbres, d'aquests, 1091 a la via pública i 971 a parcs i jardins, identificant 79 espècies diferents. El mateix treball determina quins treballs cal realitzar en aquest arbrat, com s'ha d'aplicar i fins i tot, quan.


Per tal d'assabentar d'aquest Pla a la ciutadania es presentarà el proper dia 19 de febrer a les 7 de la tarda a la Sala Noble, a càrrec del biòleg assessor Josep Selga i sota el títol: "L'Arbre urbà, un destorb o un valor?".

Aquesta sessió de presentació vol ser un espai de reflexió i donar resposta a aquells dubtes que sovint se'ns generen. Ens agraden els arbres, però no volem que les fulles "embrutin" els carrers. Volem tenir ombra, però que no ens tapin el paisatge. Sovint no ens adonem dels beneficis que rebem dels arbres, però som molt conscients de les molèsties que generen. Per què plantem arbres en els carrers i les places? Què busquem? Només que facin bonic? Quines raons tenim per voler arbres al nostre voltant? Els arbres urbans s'han de podar? Quines són les raons de poda?
 


Autor: Redacció


#santhilari


#santhilari





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...