Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

Jean-Marc Pujol vol tornar a ser batlle de Perpinyà amb un programa electoral continuista

Catalunya Nord  -  15/02/2020  -  19:43

El candidat del partit 'Els Republicans' aposta per la seguretat, l'ensenyament en català, i la rehabilitació d'espais i equipaments


Jean-Marc Pujol

Jean-Marc Pujol



Sota el lema, "Perpinyà per a tots!", Jean-Marc Pujol vol guanyar les eleccions municipals del mes de març, i seguir al capdavant d'una institució del qual n'és el batlle des de l'any 2009. Sense cap mena de dubte, l'experiència és un dels factors que poden ajudar a Pujol a repetir una nova legislatura. Conscient d'això, Pujol es presenta als comicis amb un programa electoral continuista, i en el qual ressalta tota la feina feta al llarg d'aquests anys. De fet, una de les frases que acompanyen els cartells amb la cara de Pujol diu el següent: "compromisos adquirits, promeses complertes".

El programa electoral de Jean-Marc Pujol es basa en diferents eixos, entre els quals destaca la seguretat, la sostenibilitat, la renovació i creació d'infraestructures, i l'augment de la presència de la llengua catalana als centres educatius de Perpinyà.

Sensibilitat amb el català

Com ja va explicar el mateix Pujol en una entrevista a GironaNotícies el passat 14 de gener, "la qüestió de la llengua és molt important. Aquí tenim escoles i entitats arrelades a la cultura catalana".

El cas és que el programa de Pujol recull un parell de propostes que reafirmen el seu compromís amb la llengua catalana: creació d'un centre d'oci amb la presència del català i també d'altres idiomes com el castellà i l'anglès; i l'impuls d'un centre d'ensenyament on la llengua catalana hi tingui un paper predominant.

Si bé és cert que Jean-Marc Pujol no és favorable a la independència de Catalunya, el candidat a l'alcaldia de Perpinyà sempre s'ha mostrat partidari del diàleg per tal de trobar una solució a la relació Catalunya-Espanya. A més, en aquella mateixa entrevista, Pujol va assegurar que "Puigdemont seria molt benvingut a Perpinyà".

Seguretat, obra pública, i sostenibilitat

Un altre dels elements cabdals del candidat del partit 'Els Republicans' és la seguretat. En aquest punt, Jean-Marc Pujol assenyala que "Perpinyà és la primera policia municipal armada de França" i també parla de la instal·lació de 262 càmeres, un policia per cada 760 habitants, i de 21.023 intervencions realitzades durant el 2019. En aquest sentit, també destaca l'aposta per la introducció d'eines més modernes per acabar amb la delinqüència.

Sempre compromès amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, Jean-Marc Pujol creu que Perpinyà necessita rehabilitat i crear nous espais i equipaments per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Entre les propostes de Pujol destaca la instal·lació de fonts d'aigua als jardins de la ciutat, més presència dels serveis de neteja i mitjans més efectius, creació de carrils bici, i altres accions que millorin la mobilitat i l'estacionament de vehicles.

Alguns dels espais que podrien ser rehabilitats en cas que es repetís el mandat de Pujol serien l'avinguda Émile Roudayre, els carrers Paul Gauguin i Diego Velasquez, la travessia de Pia, i l'avinguda del Commandant Soubielle.


Autor: Redacció


#perpignan #perpinya #catalunyanord #municipales


#perpignan #perpinya #catalunyanord #municipales





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...