Notícies més llegides



Alt Empordà


Vila-sacra

Vila-sacra es prepara per ser l'epicentre gironí del calçot

Alt Empordà  -  13/02/2020  -  18:56

El municipi empordanès celebrarà l'1 de març la 17a edició de la Fira de la Ceba i el Calçot, esdeveniment que arribarà amb un programa farcit de propostes i activitats


 Fira de la Ceba i el Calçot

Fira de la Ceba i el Calçot



Un any més, el municipi alt-empordanès de Vila-sacra es convertirà en el punt neuràlgic del calçot a les comarques gironines. Això tindrà lloc el pròxim diumenge 1 de març, quan la localitat celebrarà la 17a Fira de la Ceba i el Calçot, un esdeveniment que arribarà com és habitual amb un ampli ventall de propostes i activitats gratuïtes per satisfer els gustos de tots els públics.

L'activitat firal s'iniciarà ben aviat amb una sortida ornitològica (de 8.30 h a 10.30 h) per conèixer els ocells comuns que volen pel municipi, una activitat que anirà a càrrec de Joan Ventura i que tindrà el punt de sortida al davant del l'Ajuntament. Paral·lelament, el camp de futbol municipal acollirà passejades amb poni i també serà l'escenari d'un circuit de cotxes teledirigits, gentilesa de RC Vila-sacra (de 10 h a 14 h), mentre que a les Escoles es farà un taller de titelles de cartolina amb la temàtica, com no pot ser d'altra manera, dels calçots, i a la pista del Parc del Rentador es realitzaran jocs tradicionals per a la mainada (d'11 h a 14 h).

Al migdia, per la seva banda, tindrà lloc la tradicional missa solemne a l'església de Sant Esteve, acompanyada de la Coral Veus Blanques de Vila-sacra (12.15 h), una activitat que servirà d'avantsala pel plat fort de la jornada, l'emblemàtic concurs de menjar calçots, que se celebrarà al pati de les Escoles (12.30 h). Ja a la tarda, el Centre Cívic de la localitat serà l'escenari d'una audició de sardanes i un tast de coques i pastissos (17 h) que, de ben segur, servirà per marcar un bon punt final a l'edició d'enguany.

Exposicions i concursos

Més enllà d'aquestes propostes, la Fira de la Ceba i el Calçot d'enguany també estarà composta d'interessants mostres i exposicions (de 10 h a 13 h i de 16 h a 17 h). Així, a la Llar dels Avis hi haurà una mostra de plantes i flors que entrarà en concurs, el lliurament dels premis del qual tindrà lloc a les 11.30 h. A l'Ajuntament, per la seva banda, hi haurà diferents treballs: l'exposició 'Càtars i Trobadors'; una exposició d'aquarel·les a càrrec de Concepció Dabau; una exposició d'artesania amb fusta a càrrec de Josep Descamps; una exposició del curs de labors dirigit per la Roser Mitja i una exposició de 'Dibuix Plumilla' a càrrec de Llorenç Pascua.

També hi haurà força al·licients a la Biblioteca Josep Coderch, on hi haurà una exposició de motors de vapor viu a càrrec de Rafel Ayensa; una exposició de 'patchwork' i brodat noruec a càrrec de Carme Prat, i les exposicions fotogràfiques 'Vuit anys de pessebre vivent a Vila-sacra' i 'Història de la Coral Veus Blanques de Vila-sacra al llarg del temps'. Finalment, a les Escoles hi lluiran els treballs dels cursos de pintura, treballs manuals i dibuix dirigits per Laia Pol.

La fira es complementarà, a més, amb altres iniciatives que es faran durant tota la jornada: un concurs de fotografia, que constarà de tres premis, i un mercat de parades d'artesania i alimentació, així com una exposició de cotxes de ral·li, que tindrà lloc al carrer Castelló del municipi empordanès.


Autor: Redacció


#vilasacra #fira #ceba


#vilasacra #fira #ceba


Arxiu adjunt

Programació





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...