Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva premia Kunfabo com a millor iniciativa emprenedora del 2019

La Selva  -  12/02/2020  -  08:58

A banda del diploma acreditatiu, el premi consta també d'un servei d'assessorament, un pla "mentoring premium" durant tot el 2020




El Consell Comarcal de la Selva ha distingit el projecte Kunfabo, de l'emprenedora de Sils Fadima Diwara, amb el Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora La Selva 2019.

El guardó reconeix la tasca que ha portat a terme la Fadima com la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l'any 2019 d'entre gairebé 300 que s'han assessorat des del Servei de Creació d'Empreses de l'entitat.

L'acte ha tingut lloc aquest dimarts, 11 de febrer, al migdia, al Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Salvador Balliu; del conseller d'Empresa del consell, Eduard Colomé; , i el director d'El Centre Eix de Negoci, Martí Juanola.

A l'hora de fer aquesta distinció s'han tingut en compte aspectes com el caràcter innovador de la iniciativa (el primer telèfon intel·ligent dirigit exclusivament al mercat africà) el seu component social (l'accés a la tecnologia permet la inclusió digital a partir d'aplicacions que responen al context diari de l'Àfrica), la seva capacitat de creixement (ja estan comercialitzant les 3.000 primeres unitats del producte).

En el seu parlament, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assenyalat: "Es compleix la vuitena edició des que vam decidir que havíem de premiar la millor iniciativa emprenedora de la Selva". En aquest sentit, Balliu ha comentat que aquest guardó és "el punt final que reconeix l'esforç de les empreses que es formen a la comarca de la Selva i que aconsegueixen l'èxit".

A banda d'un diploma que l'acredita com a Iniciativa Emprenedora La Selva 2019, amb l'objectiu d'ajudar-la a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida. Aquest pla de mentoring inclou l'assessorament individualitzat per part d'assessors especialitzats en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l'estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en organització interna, assessorament en l'estratègia de màrqueting, estratègies de futur i creixement.

Les sessions d'assessorament aniran a càrrec de diferents consultors especialitzats, amb qui el Consell Comarcal de la Selva col·labora en diferents projectes de suport a l'emprenedoria.

En el moment del lliurament, Balliu ha posat de manifest el talent que hi ha a la comarca de la Selva. Prova d'això n'és els resultats obtinguts del servei d'empresa de l'ens comarcal que any rere any assoleix uns molt bons resultats. Per això convé, ha recordat el màxim responsable de l'ens selvatà, donar el màxim de suport als joves emprenedors de la nostra comarca. Balliu ha felicitat la Fadime i l'ha encoratjat a seguir treballant com fins ara.

La Fadime Diwara s'ha mostrat molt satisfeta amb aquest premi i ha animat a les persones que vulguin emprendre un projecte que ho facin i que no perdin mai l'esperança.

Així mateix, la fundadora de l'empresa Kunfabo ha agraït la col·laboració que ha tingut des de l'inici per part del Servei d'Empresa del Consell i El Centre Eix de Negoci de la Selva.

Kunfabo, el primer smartphone africà

Kunfabo, és un projecte impulsat per la Fadima. Fa gairebé dos anys va acudir al Centre Eix de Negoci buscant suport i assessorament. El seu projecte consistia en un prototip per a una nova marca de telèfon mòbil, però no trobava com dur-lo endavant, moltes portes se li tancaven.

Des d'El Centre Eix de Negoci es va veure que podia ser un projecte interessant i amb escaladibilitat, i el va redirigir al programa Test Us.

I és que aviat es va veure el potencial que tenia aquest projecte però abans calia un replantejament general. I és aquí on els assessors del Servei d'Empresa, des del Centre-Eix de Negoci, amb moltes reunions i trobades, van oferir-li tot el suport i acompanyament per fer-ho possible. Es va fer un canvi d'estratègia sobretot en dos aspectes: el mercat/públic objectiu al qual dirigir-se i la recerca del finançament per impulsar Kunfabo, i per ser la primera marca d'smartphone africana del mercat.

Kunfabo, que vol dirEstar en contacte. Amb un disseny competitiu i de low cost, el projecte de negoci té un rerefons social molt important: Vol fer accessible la tecnologia a tothom, fomentar la inclusió digital i oferir al continent productes en sintonia amb el seu context. Aquest és el seu principal tret diferencial. "Kunfabo és una marca amb ànima". El telèfon està equipat amb aplicacions africanes preinstal·lades per satisfer les necessitats dels consumidors locals, com ara: GEO localització de centres de salut, hospitals i farmàcies (empresa Eguitec). També hi ha una app de receptes de cuina africana i una altra de música per donar visibilitat artistes locals. Els usuaris podran utilitzar un servei de missatgeria anomenat DIKALO desenvolupat per una Start-Up del Camerun.

El seu lema i el seu valor: Perquè és el teu dret, "because is your right"

Després de dos anys de posar-ho en marxa, el projecte ha esdevingut una realitat. Kunfabo és una empresa constituïda a Guinea, ha aconseguit finançament i ja està fabricant i comercialitzant el primer model, l'F99, amb 3000 unitats.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...