Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

Es preveu que uns 500 busos es desplacin a Perpinyà per l’acte del 29 de febrer

Catalunya Nord  -  09/02/2020  -  18:12

“Hi ha molts paràmetres a tenir en compte, i la Prefectura ha de decidir si es pot fer”, explica el president d’Aire Nou de Bao, Bernat Casals




Bernat Casals



Bernat Casals




Catalunya Nord en general i Perpinyà en particular es prepara per acollir l’acte que el pròxim 29 de febrer comptarà amb la presència de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Només falten 20 dies, i encara queden alguns dubtes per resoldre, entre altres, si la Prefectura francesa donarà el vistiplau per la celebració de l’esdeveniment que tindrà lloc al Parc de les Exposicions de la capital nord-catalana. “Encara no tenim el permís. Hi ha molts paràmetres a tenir en compte, i la Prefectura ha de decidir si es pot fer”, assenyala l’exjugador de la USAP, Bernat Casals. 

A hores d’ara, és tota una incògnita si les autoritats franceses deixaran celebrar l’acte organitzat pel Consell per la República. El passat divendres, el candidat a l’alcaldia de Perpinyà, Romain Grau va assegurar en aquest mitjà que “les condicions de seguretat han de ser òptimes en aquest tipus d’actes multitudinaris”. En aquest sentit, el diputat per La República en Marxa va afegir que “la prefectura de Perpinyà es qüestiona sobre aquest tema i que hi ha certa preocupació des del punt de vista de l’Estat”. 

El president d’Aire Nou de Bao, i també membre del Consell per la República, Bernat Casals ha atès a GironaNotícies per explicar quina és la situació d’un acte que promet ser multitudinari. Al ser preguntat per la ubicació de l’acte, Casals comenta que “s’està estudiant amb l’Ajuntament i el Consell Departamental poder habilitar més pàrquings al voltant del lloc on es farà l’acte”. A l’espera de saber les persones que hi assistiran, cal recordar que el 29-F es celebrarà molt a prop del recinte firal Palau de les Exposicions. 

Logística

Perpinyà té uns 120.00 habitants, i algunes veus ja han parlat de la presència d’unes 50.000 persones durant el 29-F. Sigui quina sigui la xifra definitiva d’assistents, és evident que la logística és un element fonamental per assegurar l’èxit d’assistència i també pel bon funcionament abans, durant i després de l’acte.

La conversa amb Bernat Casals ens ha permès confirmar que, efectivament, “els hotels de la zona estan plens” i que “uns 500 busos es desplaçaran fins a Perpinyà”. Evidentment aquestes xifres podran variar en funció de la demanda, i també pel fet que molts assistents optaran per altres mitjans de transport alternatius. El mateix president de l’Aire Nou de Bao ha confirmat a GironaNotícies que “molts es desplaçaran amb autocaravana i vehicle propi”. El tren també serà una altra alternativa.

A poques setmanes de l’acte, la comunicació també està sent un punt clau. Conscient de la necessitat d’organitzar-se, la delegació nord-catalana del Consell per la República ja fa dies que va crear un canal de Telegram per informar sobre tot el que tingui a veure amb el 29-F: horaris, mitjans de transport i avís de possibles incidències o canvis d’última hora. 


Autor: Redacció


#bus #perpinya #catalunyanord #29f


#bus #perpinya #catalunyanord #29f





Comentaris (1)

Miquel 2020-02-10 11:32:35

Hauran de posar wc mobils, caravanes dentrepans,.. els restaurants i bars de la zona, ben contents això si



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...