Notícies més llegides



Catalunya Nord


Barcelona

El president Torra rep a una vintena de batlles nord-catalans al Palau de la Generalitat

Catalunya Nord  -  07/02/2020  -  16:47

A l’acte també hi ha assistit el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert; el vicepresident del Consell Departamental, Nicolas Garcia, i el senador François Calvet


Batlles nord-catalans al Palau de la Generalitat

Batlles nord-catalans al Palau de la Generalitat



Josep Puigbert



Josep Puigbert



Nicolas Garcia




Una delegació formada per una vintena de batlles nord-catalans ha visitat aquest matí al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Durant la trobada, que ha tingut lloc al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, Torra ha assegurat que “els catalans del sud no oblidarem mai tot el que heu fet per nosaltres, tant per l’1-O com aquests anys, en què heu estat sense defallir al costat dels drets humans, dels drets fonamentals i de les llibertats”. Cal recordar que els batlles presents avui a Barcelona van signar un manifest contra la vulneració de drets i les condemnes desproporcionades imposades per la justícia espanyola.  

A banda dels batlles, la representació nord-catalana l’ha completat el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert; el vicepresident del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, Nicolas Garcia, i el senador François Calvet. “El president Torra estava molt emocionat, i ens ha volgut agrair el compromís mostrat durant tot el procés”, ha explicat Nicolas Garcia a GironaNotícies.

“Estreta relació amb la Catalunya Nord”

Després de la recepció, aquest mitjà també ha pogut recollir les impressions del president de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert. “L’acte ha servit per demostrar la solidaritat i l’estreta relació que en aquests moments hi ha amb la Catalunya Nord”, ha assenyalat Puigbert.

Durant la trobada amb el president Torra, que ha durat poc menys d’una hora, els batlles nord-catalans han emfatitzat el seu suport a les institucions catalanes i han manifestat el seu “desacord amb l’actitud repressora que manté l’Estat espanyol”. A més, “també hem expressat el suport al dret a l’autodeterminació, i hem aprofitat per parlar de l’acte del pròxim 29 de febrer”, ha comentat Nicolas Garcia.

L’acte ha finalitzat amb els parlaments de l’alcalde de Pesillà de la Ribera, Jean-Paul Billès; i els esmentats Nicolas Garcia i François Calvet. Abans, el mateix president Torra els hi ha explicat la història de la institució i els ha convidat a seguir defensant la causa catalana.  


Autor: Redacció


#batlles #catalunyanord


#batlles #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...