Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

L’‘Atles d’història dels jueus de Catalunya’ es presenta a Perpinyà

Catalunya Nord  -  25/01/2020  -  21:27

El llibre, obra de Manuel Forcano i Víctor Hurtado, es presentarà dimecres vinent a la Casa de la Generalitat


Atles d’història dels jueus de Catalunya

Atles d’història dels jueus de Catalunya



Josep Puigbert




La Casa de la Generalitat de Catalunya acollirà el pròxim dimecres, 29 de gener (18.30 h), la presentació del llibre ‘Atles d’història dels jueus de Catalunya’, publicat per Rafael Dalmau Editor, un acte que comptarà amb la participació dels dos autors: l’especialista de la història dels jueus a Catalunya, Manuel Forcano, i el cartògraf i medievalista, Víctor Hurtado.

L’obra, que inclou mapes, gràfics, iconografia diversa i retrats de les personalitats jueves catalanes més rellevants, esdevé una eina de primera importància per entendre la complexitat del món jueu a Catalunya, un context i patrimoni històric sovint menysvalorat de la cultura catalana. Entre el seu àmbit d’actuació, precisament, també s’hi fa molt palès l’entorn i la ciutat de Perpinyà i la Catalunya del Nord en general.

Material divers

Per donar resposta a les múltiples preguntes que es pot plantejar el lector, com ara els pobles catalans on van viure els jueus o la localització dels diferents calls repartits pel territori, l’atles compta amb vuit capítols cronològics i amb un volum de recursos que s’enfila fins als 140 mapes, a més d’una trentena de taules i gràfics. Un material, aquest, que permet conèixer elements clau com les sinagogues repartides pel país o les migracions jueves que van existir anys enrere, a més de constatar la presència continuada de jueus a Catalunya al llarg dels últims segles.

Important petjada a la Catalunya del Nord

Qui també estarà present a l’acte és el director de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, Josep Puigbert, qui destaca que l’obra “relata pas a pas la presència de les comunitats jueves a terres catalanes des de l’antiguitat fins ara”. “En aquest espai territorial també fa referència a la important presència de jueus a la Catalunya del Nord i, en especial, a la ciutat de Perpinyà, on hi ha una gran petjada de la rellevància històrica que va tenir la comunitat jueva a la cultura catalana aquí a la capital nord-catalana”, afegeix.


Autor: Redacció


#perpinya #catalunyanord


#perpinya #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...