Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Inscripcions a la Gran Rua de Carrosses i Comparses de Platja d'Aro a partir del proper dimarts 28 de gener

Baix Empordà  -  24/01/2020  -  15:01

Les associacions de colles de Sant Feliu i Santa Cristina d'Aro poden fer-ho el dia abans




L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro prepara una de les grans cites de l'any al municipi, el Carnaval 2020, del 15 al 26 de febrer, que té com a punt àlgid la Gran Rua de Carrosses i Comparses, dissabte 22 de febrer (11 h i 16 h). La setmana vinent s'obren les inscripcions per participar-hi. Dilluns 27 de gener (fins a les 14 h) poden fer-ho en bloc les colles carnavalesques de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro mitjançant les entitats que les coordinen. L'endemà, dimarts 28 de gener a partir de les 00 h, s'obre el termini per fer-ho per correu electrònic a carnaval@platjadaro.com, tot i que es reserven set llocs per inscripcions presencials a l'Oficina de Turisme per aquell mateix dia (8-12 h), que si no s'ocupessin es completarien amb les peticions rebudes per email que haguessin quedat en llista d'espera.

Hi podran desfilar un màxim de 10 colles al matí (11 h) que tindran subvenció, però no optaran a premi; i 65 colles més a la tarda (16 h) que tindran subvenció i optaran a premi. En el moment de fer la inscripció cal adjuntar còpia de l'assegurança de responsabilitat civil i assegurança de circulació de la carrossa; també presentar certificat de l'ITV en vigor o en el cas de plataformes còpia de la seva revisió general -frens i fre de mà inclosos-. Durant el recorregut no es pot consumir, ni tenir a la vista, ni desfilar amb begudes alcohòliques -sigui quin sigui els seu envàs- i si es desfila amb símptomes d'embriaguesa o sota els efectes de substàncies estupefaents la colla quedarà desqualificada i no optarà ni a premi ni obtindrà subvenció. No es pot utilitzar pirotècnia ni espuma, i per a qualsevol element especial cal demanar permís a la organització.

S'estableixen cinc categories amb guardons per als cinc primers classificats de cadascuna, que globalment repartiran més de 8.000 euros en premis: Carrossa Gran -a partir de 7'5 m de llarg, de 2'5 m d'amplada i 4'5 m màxim d'alçada- (2.475 euros), Carrossa Petita -de 5'5 a 7 m de llarg, 2'5 m d'ample i 4'5 m màxim d'alçat- (1.695 euros), Comparsa (1.450 euros), Disfressa (1.450 euros) i Colles Locals (1.040 euros); i també premi únic a la Millor Colla Debutant en el Carnaval de Platja d'Aro (250 euros). A més a més s'obtindrà una subvenció de 250 euros per carrossa, i de 3 euros per cada persona disfressada (cal un mínim de 25 components).

El jurat puntuarà d'acord a criteris relacionats amb la coreografia, la disfressa, la carrossa i l'animació. La coreografia davant la tribuna on hi haurà situat el jurat és la única que es qualifica i no pot superar els dos minuts. Els guanyadors es donaran a conèixer el mateix dissabte 22 de febrer al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro. La festa començarà amb un ball de carnaval amb Disco Móvil Platja d'Aro (22 h) i tot seguit hi haurà el lliurament de premis (23 h). El 43è Carnaval de Platja d'Aro presenta una vintena d'actes de caràcter popular i familiar en destaquen el Sopar de Colles i Canvi d'Atributs (dissabte 15 de febrer), Trobades Infantils a S'Agaró i a Platja d'Aro (diumenge 16 de febrer), Dijous Gras amb pregó del Reis Carnestoltes, Arrossada Popular i Festa de Carnaval amb Flaix FM (dijous 20 de febrer), Rua de Colles Locals a Castell d'Aro (diumenge 23 de febrer) i Enterrament de la Sardina (dimecres 26 de febrer).


Autor: Redacció


#carnaval #platjadaro


#carnaval #platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...