Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

270 infants i joves de Banyoles participen al programa socioesportiu Barris 10

Pla de l'Estany  -  15/01/2020  -  20:42

El programa es desenvolupa en diferents espais amb propostes d'activitats extraescolars dinamitzades pel Consell Esportiu




L'Ajuntament de Banyoles ha iniciat aquest curs el programa 'Barris 10. Joves, salut, esport i convivència', que inclou un seguit d'actuacions adreçades a infants i joves per fomentar la cohesió social a través de la promoció de l'activitat física i l'esport. El programa està coordinat pel Consell Esportiu de Pla de l'Estany i s'ha dissenyat conjuntament amb el Pla d'Acció Comunitària i Inclusiva de Banyoles (PLACI).

Barris 10 és un programa social, educatiu, obert i inclusiu que utilitza la promoció de l'activitat física i l'esport en infants i adolescents amb l'objectiu de potenciar la cohesió social. Les accions del programa es fonamenten en la inclusió, la igualtat d'oportunitats i de gènere, el respecte i la tolerància, la visió comunitària i el desenvolupament constant de les habilitats per la vida.

En aquest sentit, la regidora de Benestar Social Ester Busquets ha destacat que "l'objectiu principal és potenciar activitats extraescolars esportives inclusives que facilitin la cohesió i la participació d'infants i joves de tots els col·lectius i que ens permetin dotar als infants i joves de les eines necessàries per créixer i formar-se". Ester Busquets ha destacat que "a Barris 10 l'esport ens serveix com a pretext per a la integració i per desenvolupar conductes de promoció de la salut".

Barris 10 s'articula a partir d'activitats extraescolars que es porten a terme en pistes poliesportives i equipaments educatius i esportius de Banyoles. Concretament, i per aquest curs escolar, el programa inclou els projectes Esport i barris, Tarda jove, Futbol Net i Joves en dansa i compta amb la participació d'un total de 270 infants i joves que estan coordinats per 8 educadors i educadores del Consell Esportiu del Pla de l'Estany. Des del Consell Esportiu, el seu director Xavi Batchellí ha explicat que "cal destacar la metodologia de treball del programa, la nova visió transversal dels projectes i el treball en xarxa que existeix amb els diferents agents implicats, el que fa possible una millor gestió dels recursos existents, per facilitar la inclusió de tots els infants i joves".

Esport i Barris es porta a terme a les pistes poliesportives dels barris de Canaleta, La Farga i Sant Pere que es converteixen setmanalment en espais oberts on es dinamitzen activitats multiesportives, generant espais de treball en valors i habilitats i fomentant el creixement personal dels infants i joves. Al pavelló i a l'escola de Can Puig es porta a terme el programa FutbolNet, impulsat per la Fundació FC Barcelona, que busca educar a través dels valors positius de la Fundació. El programa es realitza durant el curs escolar, amb dues sessions de dues hores per setmana.

Joves en dansa, que es fa cada dijous a la tarda al pavelló de l'escola Pla de l'Ametller, promou l'expressió corporal a través dels balls de la cultura urbana. Per últim, Tarda Jove, és un projecte multiesportiu que es porta a terme setmanalment a les escoles Baldiri Reixac i La Draga.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...