Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

Òmnium Catalunya Nord aposta pel setè art en català

Catalunya Nord  -  09/01/2020  -  17:14

L’entitat cultural impulsa des de l’any passat el cicle de cinema ‘CineCat’, que fins ara ha aconseguit una gran acceptació entre el públic


Montserrat Biosca, presidenta d'Òmnium Catalunya Nord

Montserrat Biosca, presidenta d'Òmnium Catalunya Nord



Llengua, cultura i folklore, però també cinema. L’associació Òmnium Catalunya Nord, vinculada en essència a Òmnium Cultural tot i ser-ne independent -pertanyen a estats diferents-, impulsa des del gener de l’any passat el cicle CineCat, una iniciativa que projecta mensualment una pel·lícula en català -subtitulada en francès- arreu de la Catalunya del Nord i que, de moment, està assolint un gran èxit d’assistència. 

Així ho subratlla la presidenta de l’entitat, Montserrat Biosca, qui destaca que la idea la va posar al damunt la taula Jacint Carrera, qui després s’ha encarregat de desenvolupar-la i donar-li forma amb l’ajuda d’altres membres del col·lectiu. “De moment la gent està responent molt bé a l’activitat i l’objectiu és continuar així i omplir tot el país de cinema en català”, explica la presidenta. 

Aquest mes, la projecció protagonista és  ‘Darrere la porta’, de Pere Soles i David Gimbernat, que ja s’ha vist a Prats de Molló (7 de gener) i que aquesta tarda arriba a Sant André (18 h). Pròximament, el film farà acte de presència a Tuïr (14 de gener), Oceja (15 de gener), Elna (17 de gener), Banyuls de la Marenda i Prada (21 de gener), Estagell (23 de gener), Argelers (28 de gener) i Cabestany i Bao (30 de gener). 

“Promoure el català”

Com indica Biosca, la fita cabdal de la proposta és molt concisa: “El que volem és promoure el català”. Per aconseguir aquest objectiu, les sales de cinema esdevenen una de les eines, però no són les úniques. En aquest sentit, l’activitat principal d’Òmnium Catalunya Nord, la primera que van impulsar, són les classes de català per a adults realitzades fora de les escoles, unes activitats que cada vegada tenen més acceptació i que en aquest curs 2019-20 es fan a 21 municipis amb un total d’una quarantena de classes (entre 400 i 500 alumnes).

D’altra banda, l’associació també és coneguda per celebrar festivitats nostrades com Sant Jordi, diada en la qual organitza la ja coneguda ‘Nit de Sant Jordi’, així com per organitzar conferències, ponències i d’altres esdeveniments que vetllin per la difusió de la cultura i la tradició catalana. Precisament, una de les properes cites en el calendari serà la conferència que brindarà el vicepresident primer i portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, el dia 24 de gener a Perpinyà. 


Autor: Redacció


#perpinya #omnium #catalunyanord #catala


#perpinya #omnium #catalunyanord #catala





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...