Notícies més llegides




Catalunya Nord


Bages

Pere Figueres (cantautor nord-català): “la nostra feina és justa i serà recompensada”

Catalunya Nord  -  30/12/2019  -  16:29

“Estem molt esperançats amb la possibilitat que els partits polítics catalans s’apuntin a donar una empenta definitiva per tal d’assolir la independència”


Pere Figueres / Pedresdegirona.cat

Pere Figueres / Pedresdegirona.cat



Pere Figueres



Pere Figueres



Pere Figueres




Pere Figueres (Pontellà, 1950) és una de les veus més autoritzades per parlar del catalanisme a Catalunya Nord. El seu compromís amb la causa i una dilatada trajectòria fan que la seva opinió esdevingui una referència. “L’any vinent en faré 70, i feia temps que no veia un moviment amb tanta força. Les coses van seguint, a poc a poc, però amb eficàcia”, assenyala Figueres al ser preguntat per la situació de la llengua catalana a Catalunya Nord.

Tot i estar jubilat, el veterà cantautor rossellonès no ha deixat els escenaris, ja que participa activament a diversos actes organitzats pel Comitè de Solidaritat Catalana, del qual en forma part arran de l’1-O. “Cada dijous ens trobem del Castellet, donem la paraula a la gent, cantem, i aprofitem per donar a conèixer el moviment”, explica Figueres.

Artista compromès

Considerat un dels cantants més emblemàtics de la Nova Cançó a Catalunya Nord, Pere Figueres apunta que “som pocs els que sabem parlar, llegir i escriure en català, i volem ser molts més”. L’artista nord-català, que actualment viu a Bages de Rosselló, fa temps que és un dels grans impulsors de l’ús del català al territori. “A la dècada dels 70 es van crear les escoles La Bressola i Arrels, i s’organitzaven concerts per poder pagar als mestres”, comenta Figueres.

Amb només 15 anys, Pere Figueres ja formava part del Teatre dels Aspres i el 1970, com a resposta a la repressió franquista, també es va integrar al grup d’acció cultural Guillem de Cabestany juntament amb Reinald Dedies, Antoni Ortega, Jaume Figuerola i Jordi Auvergne. Des d’aleshores, i de manera ininterrompuda, no ha deixat de cantar les seves pròpies composicions, sempre vinculades amb el catalanisme i la natura, dues de les seves grans passions. De fet, Figueres, igual que el seu pare, és vinyataire.

“La nostra feina és justa”

Al ser preguntat per la situació política que es viu a Catalunya, Figueres admet que tot i les diferències internes i els entrebancs de l’Estat espanyol, “estem molt esperançats amb la possibilitat que els partits polítics catalans s’apuntin a donar una empenta definitiva per tal d’assolir la independència”.

Davant la més que probable visita de Carles Puigdemont a Perpinyà, el cantautor nord-català es mostra molt il·lusionat i comenta que “és un motiu d’orgull, i un premi a la feina feta”. Abans de concloure l’entrevista, el cantautor pontellanenc aprofita per “donar forces als catalans del sud” i afirma que “la nostra feina és justa i serà recompensada”.


Autor: Redacció


#catalunyanord #perefigueres


#catalunyanord #perefigueres





Comentaris (1)

Pilar 2020-01-04 11:44:02

Valdría que es dones a condúcete tambe,la feina del colectivo del nord”Angelets de la Terra”la Seva lluita per la llengua i les exposicions fotogràfiques sobre el procés que estem visquent,i els concerts solidaris organitsats desde fa temps,desde el colectiu,estaria molt be,donar a conèixer aquest grup i de pasada la gran feina que fan.



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...