Notícies més llegides



Catalunya Nord


Llers-Perpinyà

La Catalunya Nord clama llibertat al Puig de les Basses

Catalunya Nord  -  27/12/2019  -  00:06

Unes 150 persones s’han concentrat aquest vespre davant la presó impulsades per la crida del Comitè de Solidaritat Catalana nord-català


La Catalunya Nord al Puig de les Basses / GN

La Catalunya Nord al Puig de les Basses / GN



Julia Taurinyà



Julia Taurinyà




Al voltant de 150  persones s’han concentrat aquest vespre, a partir de les 20 h, a la presó del Puig de les Basses de Figueres, amb motiu de l’acte ‘L’Hora Solidària’ en suport als presos polítics, com ara l’exconsellera Dolors Bassa, empresonada al centre penitenciari alt-empordanès, així com als exiliats i represaliats. L’acció, impulsada pel Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà, ha comptat amb la participació de Robert Llach, empresonat per les protestes contra la sentència, i amb la música de Quim Vila i el Cor Anàrquic de Navata. 

Segons Francesc Bitlloch, membre de l’Assemblea Nacional Catalana a Catalunya Nord, l’acte d’aquesta nit ha de servir perquè “la gent del Nord i del Sud es trobin en aquests moments com l’actual, que són moments tan complicats”. “Una vegada més hem baixat a Puig de les Basses i hem passat per aquesta frontera, que a força de passar-hi amunt i avall a veure si l’esborrem una mica, es tracta d’una frontera física i mental que ens condiciona molt”, afegeix Bitlloch, que assenyala que la trobada ha d’esdevenir un acte “d’escalf per a la Dolors i tots els presos polítics”. 

La protesta ha comptat amb la participació de la presidenta de la delegació nord-catalana del Consell per la República, Júlia Taurinyà, que ha recordat que cada dijous, al peu del Castellet de Perpinyà, una antiga presó on van ser tancats i torturats els resistents catalans a l’ocupació francesa, també s’hi concentren els nord-catalans que defensen la causa solidària envers els presos polítics. “Fa un mes i mig que existeix una nova associació, la delegació nord-catalana del Consell per la República, una mena d’ambaixada del govern a l’exili. Som de moment l’única delegació del món de l’única institució lliure que tenim. I apostem fort pel Consell per la República, la gent del nord, perquè tenim clar que és una eina indispensable per fer efectiva la república catalana”, ha destacat Taurinyà. 

“Des de Catalunya Nord també volem participar. També volem ser els obrers d’aquesta casa en construcció, la volem fer pujar amb gent d’arreu dels Països Catalans, que cadascú hi porti un maó, un cairó, una pedreta, per més petita que sigui. Perquè fins i tot si no hi viurem, en aquesta casa, la visitarem sovint. I hi farem excursions, si cal”, ha afegit la presidenta del Consell a Catalunya Nord. Finalment, l’acte ha acabat amb un ‘sopar de carmanyola’ gràcies a la col·laboració dels presents, que han portat aliments, taules i cadires.


Autor: Redacció


#puigdelesbasses #catalunyanord


#puigdelesbasses #catalunyanord #perpinya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...