Notícies més llegides





+ Notícies


Barcelona

Malestar entre els treballadors acomiadats d’El Punt Avui TV “per les maneres i el poc tacte”

+ Notícies  -  23/12/2019  -  12:19

Aquesta setmana també s’ha culminat la venda del diari, que passarà a mans del periodista Joan Vall Clara


El Punt Avui TV

El Punt Avui TV



Després de cinc anys en antena, el passat mes d’octubre es va anunciar el tancament d’El Punt Avui TV, una mesura que ha comportat l’acomiadament de tota la seva plantilla. “Abans de marxar de vacances d’estiu, ens van dir que estaven estudiant nous projectes i noves fórmules com emetre via online o fer continguts web. Ens van assegurar que s’estudiaria cas per cas”, relata una de les persones que fins fa poc formava part de l’equip d’El Punt Avui TV.

Tot i les paraules tranquil·litzadores dels responsables del canal, la sorpresa va arribar durant els dies posteriors a la sentència del procés. “Ens van comunicar que, per problemes econòmics, es deixava de fer producció pròpia, i que la gent que estava inclosa en una llista havia de signar l’acomiadament abans de plegar. L’endemà no havien de tornar”, afegeix un dels treballadors afectats.

Poc tacte”

Segons una de les persones amb les quals hem pogut parlar, la llista esmentada inclou a persones que feia 30 anys que estaven al grup, i a persones que esperaven un fill. “Ens queixem de les maneres i el poc tacte. No van tenir en compte les circumstàncies personals”, assegura indignada amb com s’ha portat l’assumpte.

Un altre exemple que serveix per relatar aquest cas es va produir ara fa tot just uns dies. “Per contracte, els informatius s’havien de fer fins al 31 de desembre, i van decidir mantenir als quatre treballadors que en formen part”. Si bé és cert que els afectats es temien que el seu destí laboral fos el mateix que el dels seus companys, des de l’equip directiu només donaven llargues, i es negaven a confirmar quin seria el seu futur dins de l’empresa.

Malauradament, a 15 dies d’acabar l’any, els hi van comunicar que també estaven acomiadats. Les fonts consultades per aquest mitjà confirmen el seu malestar amb l’empresa i lamenten que no se’ls informés de la decisió el mateix dia que els seus companys.

La mort d’un mitjà subvencionat

No és la primera vegada que El Punt Avui porta a terme un ERO. El darrer es va produir el juny del 2018, i la decisió va afectar a un total de 45 treballadors. Anteriorment, l’editora Hermes Comunicació, responsable del mitjà des del 2009, ja havia portat a terme aquest procediment fins a quatre vegades. La justificació d’aleshores va ser la congelació de la publicitat institucional de la Generalitat de Catalunya per l’aplicació de l’article 155.

A la inestabilitat que genera qualsevol ERO, cal afegir-hi el recent canvi de propietat. El fins ara accionista majoritari i president del consell d’administració d’Hermes Comunicacions SA, l’empresari Joaquim Vidal ha venut el seu paquet d’accions de la companyia (74,36%) al periodista Joan Vall Clara, que passa a tenir el control amb un 77% de les accions (ja tenia un 2,74% de l’accionariat).

La venda, que coincideix amb la dissolució d’El Punt Avui TV i la delicada situació del diari, també s’emmarca en el projecte de desinversió del Grup Valvi (propietat de la família Vidal) en àrees no estratègiques per al grup. El 23% restant de les accions quedarà repartit entre 690 socis, bona part d’ells, treballadors i extreballadors.

 


Autor: Redacció


#elpuntavui #tv #treballadors


#elpuntavui #tv #treballadors






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...