Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

En marxa a Palamós el nou enllumenat públic del carrer Riera i el seu entorn

Baix Empordà  -  20/12/2019  -  12:01

Aquesta setmana han finalitzat les tasques d'instal·lació d'un total de 30 noves lluminàries del tipus Led que han estat ubicades als carrers Riera, Concepció Cruañas, i el del Bruc




Aquesta setmana s'ha posat en marxa el nou enllumenat públic dels carrers Riera i el seu entorn, concretament el carrer de Concepció Cruañas i del Bruc; tots ells dins l'àmbit de Sant Joan.

El projecte va ser redactat pels Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Palamós i les tasques han estat a càrrec d'una empresa especialitzada que va iniciar el procés d'obres a principis del passat mes de novembre.

30 nous fanals del tipus Led
En total s'han retirat les 18 lluminàries existents fins ara que havien quedat desfasades pel que fa a la tecnologia i eficàcia, que s'han substituït ara per 30 nous fanals del tipus Led molt més eficients, els quals s'han ubicat, majoritàriament, adossats a la façana, i la resta muntats sobre columna.

A banda també s'han renovat les línies elèctriques d'alimentació d'aquestes llums per adaptar-les a la normativa vigent, que han passat a ubicar-se trenades per façana o soterrades i canalitzades quan coincideix amb els encreuaments de carrers.

Aquest projecte també ha inclòs la instal·lació de lluminàries especials per a reforçar la il·luminació dels passos de vianants del carrer Riera, molt utilitzats principalment pels alumnes del col·legi Vila-romà i les seves famílies, així com pels usuaris de l'Escola Municipal d'Adults de Palamós, dos equipaments ubicats en aquest carrer. L'import global de totes aquestes feines ha estat de 36.675,28 €.

Més eficàcia i més estalvi energètic
Amb el nou sistema es millora la lluminositat d'aquests carrers i en conseqüència també el confort i la seguretat de veïns i vianants.

Amb les noves lluminàries també s'aconsegueix una reducció del 65% del consum elèctric anual amb el consegüent estalvi econòmic i la disminució de l'emissió a l'any de més de 5 tones de CO2 a l'atmosfera.

En els darrers anys l'Ajuntament de Palamós ha anat desenvolupant un projecte de renovació i millora de l'enllumenat públic del municipi, que s'ha anat executant en diversos barris carrers i places, amb l'objectiu de millorar la lluminositat d'aquests àmbits, adaptant els fanals a la normativa tècnica de baixa tensió i contaminació lluminosa, amb la disminució de la potència i amb un destacat estalvi energètic i de despesa econòmica.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...