Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

Fira de Girona obre aquest dissabte la Pista de Gel

Actualitat Girona  -  20/12/2019  -  11:52

L'activitat estarà oberta entre el 21 de desembre i el 7 de gener i el cartell promocional està inspirat en el Tapís de la Creació


Pista de Gel de Fira de Girona

Pista de Gel de Fira de Girona



La Pista de Gel de Fira de Girona obrirà les portes demà, dissabte 21 de desembre, i fins el dimarts 7 de gener, mantenint les dues pistes per patinar i el tobogan de gel per baixar-hi amb trineu. El cartell promocional d'aquest any, dissenyat per l'il·lustrador Xavier Fontané, s'ha inspirat novament en el patrimoni cultural gironí. Segons el seu autor, el cartell mostra una recreació en clau còmica del conegut El Tapís de la Creació exposat al Museu Capitular de la Catedral de Girona. Fontané l'ha titulat com La millor pista de la Creació.

Fira de Girona ha apostat els darrers anys per vincular el cartell promocional de l'esdeveniment amb el patrimoni cultural gironí, sigui històric, arquitectònic, artístic, llegendari o tradicional. «La idea pretén acostar al públic elements que conformen una iconografia de caràcter genuïnament gironí en un format divertit i desenfadat que encaixen en l'ambient festiu de les dates», explica Fontanté. L'autor afegeix que «el cercle del Gènesi, amb la creació dels peixos, els ocells i la presència dels animals del Paradís es transforma en una pista de gel prou atractiva perquè Crist, Pantocràtor, faci el gest de sortir del seu cercle per anar-hi a patinar».

Fira de Girona obrirà demà la Pista de Gel per 14è any seguit, acollint una de les activitats destacades de les festes de Nadal de la ciutat que sol rebre prop de 17.000 assistents. La Pista de Gel de Girona és una de les pistes cobertes més grans de Catalunya amb 800 m2 i compta amb un espai per a principiants i un altre per a patinadors habituals. L'espai per a novells està destinat a totes les persones que no saben patinar perquè puguin practicar i adquirir coneixements. Per als més petits, hi haurà elements de suport com pingüins de fusta perquè puguin patinar amb més facilitat.

El muntatge també comptarà amb un tobogan de 2,5 metres d'alçada, 27 metres de llargada i 3 carrils per baixar-hi amb trineu. Enguany també s'instal·laran quatre pantalles que retransmetran en directe les imatges dels patinadors.

Com cada any i seguint amb la política de Responsabilitat Social Corporativa de Fira de Girona, vindran a patinar convidats prop de 800 nens i joves d'entre 6 i 16 anys provinents d'una trentena de centres d'acollida amb risc d'exclusió social de Girona i rodalies. Els darrers dos anys hi havien participat entre 400 (2017) i 550 (2018) joves.

Preus i horaris

El preu per patinar és de 9 euros l'hora i inclou el lloguer dels patins, mentre que quatre baixades en trineu pel tobogan tenen un cost de 3,5 euros. També existeix la possibilitat de comprar un abonament de 10 hores per 70 euros, ideal per a famílies o per celebrar festes d'aniversari. L'ús de guants és imprescindible per accedir a la pista i qui no en tingui els podran adquirir al Palau de Fires per 1 euro.

La Pista de Gel i el tobogan estaran en funcionament des del 21 de desembre fins al 7 de gener de 10 a 21 hores, excepte el 24 i 31 de desembre (de 10 a 19 h), el 25 de desembre (tancat), l'1 i el 6 de gener (de 16 a 21 h) i el 5 de gener (de 10 a 15 h).

Targeta regal i descomptes

Novament, en aquesta edició s'ha dissenyat una targeta regal per poder regalar entrades personalitzades per patinar a amics i familiars, que es pot sol·licitar enviant un correu a info@firagirona.com. A més, a través del portal Queda't Girona es poden adquirir entrades anticipades amb l'opció de tenir el tobogan de gel de franc. Amb la compra de cada entrada, es regalen quatre baixades en trineu pel tobogan.

A més, tots aquells membres que tinguin el carnet de la comunitat universitària de la UdG tenen l'entrada a preu reduït (6 euros l'hora). El propietari del carnet juntament amb 3 acompanyants, els quals no tenen per què ser membres de la UdG, es podran aprofitar d'aquest avantatge.


Autor: Redacció


#girona #pistadegel


#girona #pistadegel





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...