Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

Júlia Taurinyà: “la sentència sobre la immunitat de Junqueras és un revés immens per l’Estat espanyol”

Catalunya Nord  -  19/12/2019  -  16:42

La presidenta de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord assenyala que la sentència de la justícia europea "també tindrà efectes en els casos de Puigdemont i Comín"


Júlia Taurinyà / GN

Júlia Taurinyà / GN



Júlia Taurinyà



Júlia Taurinyà




Avui s'ha tornat a viure una jornada molt intensa des del punt de vista judicial. Les dues notícies del dia, que de ben segur condicionaran el futur del procés català, tenen a Oriol Junqueras i Quim Torra com a grans protagonistes.

A primera hora del matí, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat que el líder d'ERC, Oriol Junqueras tenia immunitat parlamentària quan va ser escollit eurodiputat. Amb aquesta decisió de la justícia europea, deixa patent que l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya tenia immunitat cinc mesos abans de la sentència del judici.

"La sentència sobre la immunitat de Junqueras és un revés immens per l'Estat espanyol", ha assenyalat la presidenta de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, Júlia Taurinyà, just després de conèixer la notícia. En aquest sentit, Taurinyà ha explicat que la sentència "també tindrà efectes en els casos de Puigdemont i Comín", i que "per la Catalunya Nord pot ser un fet molt important, ja que s'obre la possibilitat d'acollir-los en cas que no puguin trepitjar territori espanyol".

El Tribunal Suprem ha tardat una hora i mitja en manifestar-se, i s'ha limitat a dir que estudiaran "en profunditat" el dictamen. Per la seva banda, Oriol Junqueras també ha valorat la sentència assegurant que "s'han vulnerat els nostres drets, els de 2 milions de ciutadans que ens van votar. Nul·litat de la sentència i llibertat per tothom!", ha escrit al seu compte de Twitter.

Finalment, el president del Parlament Europeu, David Sassoli ha instat a les autoritats espanyoles a actuar en conseqüència de la sentència.

Torra, inhabilitat

Just després de la sentència de la justícia europea, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a un any i mig d'inhabilitació i ha imposat una multa de 30.000 euros a Quim Torra. "D'una banda, Europa diu que Espanya s'ha equivocat amb Junqueras, i al mateix temps, segueixen equivocant-se. És una cosa surrealista", ha manifestat Júlia Taurinyà.

El TSJC ha pres aquesta decisió al considerar que l'actual president de la Generalitat no va fer cas a l'ordre de la Junta Electoral Central quan li va sol·licitar la retirada d'una pancarta a favor dels presos polítics. "No s'ha vist enlloc del món que s'inhabiliti a un president per defensar una pancarta a favor dels drets humans", ha afegit la presidenta de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord.

La sentència no ha agafat per sorpresa a un Torra que ja ha anunciat que recorrerà tot i tenir "nul·la" confiança amb la justícia espanyola. Les reaccions dels partits independentistes, que no s'han fet esperar, han sigut unànimes i amb un missatge molt clar: Europa els hi ha donat la raó.


Autor: Redacció


#catalunyanord #junqueras #sentencia


#catalunyanord #junqueras #sentencia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...