Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

La Policia Municipal de Girona avança cap a un model policial de proximitat integral

Actualitat Girona  -  10/12/2019  -  18:32

Cada barri de la ciutat tindrà agents assignats que hi treballaran de forma fixa i que seran els gestors de la seguretat de la zona


Presa de possessió Joan Jou

Presa de possessió Joan Jou



L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l'intendent de la Policia Municipal, Joan Jou, han explicat aquest matí els trets principals del nou model policial de la ciutat. En els propers anys, l'objectiu és que s'implementi una policia de proximitat integral que esdevingui el centre de les polítiques de seguretat del municipi.

"El nou model que presentem avui s'adapta, per un costat, als canvis que ha patit la ciutat en els darrers anys, moment en què ha esdevingut una ciutat més viva, més complexa i més dinàmica, i, per l'altre, a una ciutadania més exigent, més coneixedora dels seus drets i més col·laborativa. El model de Policia Municipal que volem per als propers anys és una policia que estigui formada per un equip de persones de referència que estiguin al servei de la ciutadania. Una policia més moderna, activa i més innovadora en la resolució de conflictes, amb una plantilla ampliada, rejovenida, reequilibrada i reestructurada. Volem que al centre de les estratègies de seguretat de la ciutat hi hagi els agents de proximitat, referents al seu barri, perquè puguem atendre realment els problemes i les preocupacions dels nostres veïns i veïnes", ha subratllat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Un dels elements clau d'aquest nou model és que cada barri de la ciutat tingui uns agents assignats que treballin de forma fixa en el sector i que siguin gestors de la seguretat del lloc on treballen. Això significa que les seves actuacions i demandes seran prioritàries dins del servei policial i que les seccions i les unitats policials més especialitzades (unitat canina, motoristes, mediadors, etc.) passaran a tenir com a principal objectiu donar suport als agents de proximitat. Així doncs, tal com ha explicat l'intendent Joan Jou, "volem que els veïns i les veïnes ens vegin com un servidor públic, és a dir, una eina, un referent, que pot aportar una solució a un problema determinat"

Per portar a terme aquest model de proximitat, s'ha dividit la ciutat en deu sectors que integren els trenta barris de la ciutat i que s'han creat tenint en compte que siguin homogenis pel que fa a necessitats policials. Així doncs, hi haurà els sectors de Barri Vell; Mercadal-Devesa-Güell-Figuerola-Bonastruc; Eixample; Pla de Palau-Sant Pau; Sant Narcís; Santa Eugènia-Can Gibert; Vista Alegre-Carme-Vila-roja-Mas Ramada-Grup Sant Daniel-Font de la Pólvora-Pedreres; Fontajau-Torre de Taialà-Germans Sàbat-Sant Ponç-Mas Catofa-Domeny-Taialà; Montjuïc-Pont Major-Campdorà-Gavarres-Torre Gironella-Vall de Sant Daniel-Pujada de la Torrassa-Pedret, i Palau-sacosta-Avellaneda-Mas Xirgu-Montilivi-La Creueta.

Aquest model de proximitat s'ha començat a implementar ja als barris de Sant Narcís i de Santa Eugènia i, progressivament, arribarà a tots els sectors de la ciutat. De fet, en les properes setmanes es presentaran als representants de les associacions de veïns els agents dels torns del matí i de la tarda que patrullaran a la zona. La incorporació de setze nous agents al mes de juny del 2020 possibilitarà que de les 148 persones de la plantilla policial se'n destinin 77 a la policia de proximitat i, per tant, es pugui desplegar més àmpliament el sistema d'agents de proximitat.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...