Notícies més llegides





Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles celebra aquest cap de setmana la 12a edició de la Fira de Nadal

Pla de l'Estany  -  09/12/2019  -  12:07

Amplia tallers i demostracions d'oficis i inclourà les activitats organitzades a benefici de la Marató de TV3


Presentació

Presentació



La plaça Major de Banyoles acollirà aquest cap de setmana la 12a edició de la Fira de Nadal, amb noves activitats i propostes per a tots els públics. La programació de la fira inclourà també les activitats per recaptar fons per la Marató de TV3, que es faran diumenge al matí.

La Fira de Nadal, que aquest any ha modificat el nom i ha afegit 'Tallers i Mostra d'Oficis Artesans', inclourà 16 demostracions d'oficis artesans durant tot el cap de setmana com són els de sabater, teixidor, vidrier, cisteller o forjador i, com a novetat, s'hi afegirà el pintor. Pel que fa a la fira, comptarà amb la participació d'una quarantena d'artesans que oferiran els seus productes nadalencs.

Durant els dies de la fira, el públic infantil en tornarà a ser el protagonista amb la programació de diferents tallers com el de manualitat nadalenques, des de personatges nadalencs fins a fanalets o ornaments, organitzats per l'Escola de Natura. També la Fundació Autisme Mas Casadevall oferirà un taller d'espelmes. A més, hi haurà tallers de decoració de galetes de Nadal, de reciclatge, de ceràmica o d'herbes remeieres. La novetat d'aquesta edició serà el taller d'estampació i transferència d'imatges de Nadal que anirà a càrrec d'Albert Pascual.

La Fira de Nadal tornarà a comptar un any més amb l'Espai de Circ, que anirà a càrrec d'Un Salt al Circ. Durant tot el cap de setmana de la fira, s'oferiran demostracions de malabars, xanques o equilibri. També hi haurà un trencaclosques gegant i plafons de punteria. A més, l'entitat, juntament amb els i les alumnes de l'Escoleta de Circ del Pla de l'Estany, oferiran, tant dissabte a la tarda com diumenge al migdia, l'espectacle de circ 'El grinx vol acabar amb el Nadal!'.

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que "serà un cap de setmana ple d'activitats pensades perquè petits i grans puguin participar de la fira i de les diferents propostes que s'hi podran veure".

Arribada del patge Mec

Dins les activitats de Nadal a Banyoles, aquest dissabte tindrà lloc l'arribada del patge reial Mec i dels seus acompanyants en Mussi, la Xum i la Pam, a més de la resta de patges reials. L'arribada està prevista per les 12 del migdia i en aquest cas tindrà lloc davant l'Ajuntament, on seran rebuts per l'Alcalde i pels nens i nenes de Banyoles.

Per l'arribada dels patges reials hi ha previstes diferents sorpreses, danses i música. Després de la recepció a l'Ajuntament, els patges i els nens i nenes es desplaçaran en comitiva fins al Claustre del Monestir per inaugurar l'Ambaixada Reial.

Prèviament a l'arribada dels patges, els alumnes més petits de l'Escola de Municipal de Música de Banyoles oferiran una cantada de Nadales per diferents espais de la ciutat i que acabarà davant l'Ajuntament per esperar l'arribada del patge Mec.

Dissabte a la tarda es farà també el Caga Tió amb música i animació a càrrec de Jordi Tonietti i amb la col·laboració de l'Associació Banyoles Comerç i Turisme. Per participar al caga tió, cal demanar els tiquets per participar a les botigues associades a l'Associació Banyoles Comerç i Turisme. L'espectacle infantil està recomanat per nens i nenes fins a 8 anys i els infants han d'anar acompanyats d'un adult.

Després del Caga Tió, hi haurà una desfilada solidària de samarretes per presentar l'exposició 'Mostrari d'entitats socials', que organitza l'Àrea de Benestar Social del Pla de l'Estany. Durant tota la tarda, i dins les activitats organitzades per l'Àrea de Benestar Social, es podrà veure a Cal Moliner el vídeo sobre el voluntariat a la comarca, a càrrec del Punt de Voluntariat del Pla de l'Estany. La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha destacat que "hem volgut reconvertir la Mostra d'Entitats que s'organitzava anualment coincidint amb la Fira perquè sigui més dinàmica i atractiva per als visitants".

La Fira de Nadal se celebrarà aquest dissabte de les 10 del matí a les 8 del vespre i diumenge de les 10 del matí a les 3 de la tarda. La Fira se senyalitzarà amb els arbres que han fet amb palets reciclats els usuaris del centre El Puig i que lluiran com a fil conductor l'eslògan 'Banyoles és Nadal', que pretén reivindicar les activitats de Nadal a la ciutat.

Banyoles amb la Marató de TV3

Per quart any consecutiu l'Ajuntament de Banyoles se suma als actes de la Marató de TV3, que aquest any es destina a finançar programes d'investigació en la lluita contra les malalties minoritàries. La iniciativa parteix del Consell de Salut Municipal, on estan representades els agents de salut de la ciutat. Ester Busquets ha destacat que "la Marató es concep com un projecte comunitari que s'obre a la participació de les entitats de la ciutat i que, any rere any, ha anat creixent per sumar-s'hi més activitats i propostes".

Les activitats de 'Banyoles amb la Marató' se celebraran diumenge de les 11 del matí a la 1 del migdia a la mateixa plaça Major. Com cada any, els encarregats d'obrir les activitats seran les diverses formacions de l'Escola Municipal de Música de Banyoles. Seguidament, hi actuarà la Coral Veus de l'Estany.

La dansa anirà a càrrec de l'Esbart Dansaire Fontcoberta, l'Escola de Ballet Clàssic Concepció Gratacós i Àfrica en Dansa. I la música i la veu tornaran de la mà dels i les alumnes del Batxillerat Artístic de l'Institut Josep Brugulat. L'acte es tancarà amb les actuacions del cor Les Marin i de la Banda Balca. A més de les actuacions, diferents entitats socials i educatives de Banyoles tindran estands a la plaça Major des d'on recaptaran també diners per La Marató. Alumnes del programa de Servei Comunitari de l'Institut Josep Brugulat participaran com a voluntaris a les activitats.

Com a activitat prèvia, aquest dimecres la seu de Granés Fundació acollirà un col·loqui sobre les malalties minoritàries que comptarà amb la participació de professionals sector sanitaris, així com de testimonis que parlaran de la seva pròpia experiència. L'entrada és lliure.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles


Arxiu adjunt

Fira de Nadal






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...