Notícies més llegides



La Selva


Sant Hilari Sacalm

A Sant Hilari Sacalm arriba el Tió més vell del món

La Selva  -  03/12/2019  -  18:33

La Capital de les Guilleries estrena aquest Nadal un Tió centenari


Tió centenari

Tió centenari



Des de fa uns anys a Sant Hilari, just uns dies abans de Nadal, apareixen a carrers i places una colla de tions que impregnen el municipi de màgia i il·lusió, fent les delícies dels més menuts. Aquest Nadal serà encara més especial, ja que ha arribat un nou Tió, i no pas un Tió qualsevol, sinó que estem parlant del Tió més vell del món! El nou Tió és ja centenari.

A més, coneix molt bé la capital de les Guilleries, la seva gent, la seva manera de fer, el seu clima.... i és que el tió ha viscut tota la vida a Sant Hilari.

Fins ara com ara, havia estat un majestuós Freixe situat al bell mig del Parc de la Font del Pic, ben a prop del balneari Font Vella. Un arbre de ribera que ha viscut ferm i imponent en un lloc privilegiat de la vila, essent espectador i testimoni de moltes vivències del municipi i la seva gent.

De ben segur que durant aquests 100 anys ha escoltat sigil·losament un munt de converses dels estiuejants que, des de fa més d'un segle, han passat hores fent tertúlia i tastant les aigües de la Font del Pic; ens podria parlar dels litres i litres d'aigua que s'hi embotellaven; o les moltes ocasions que ha acompanyat en silenci les oracions de les Germanes Carmelites que resaven al pati de l'edifici conegut com a "Villa Josefina", que els hilariencs i les hilarienques miraven amb respecte i l'anomenaven, entre somriures, com la Torre dels Bojos; o les vegades que ha posat satisfet pels turistes de ciutat que, des de l'habitació del Balneari Font Vella, han admirat la seva majestuosa presència.

Ara la vida l'ha portat a uns altres afers, esdevenint un magnífic Tió. Serà igualment admirat, però ara per la innocència dels més menuts, que lluny de veure un arbre vell, centenari, amb moltes pluges i ventades a la seva capçada, veuran un tronc màgic que els intercanviarà cops de bastó per magnífics regals.

EL proper divendres dia 6 de desembre a les 5 de la tarda, es celebra a la plaça Jacint Verdaguer, l'encesa de llums de l'Arbre de Nadal, acompanyat d'un espectacle infantil (a càrrec de Jaume Barri) i una xocolatada. Aquest mateix dia, també arriba el Tió centenari de Sant Hilari.

L'avi dels tions estarà durant totes les festes nadalenques a la plaça Jacint Verdaguer, fent costat de l'Arbre de Nadal, repartint màgia, il·lusió, i fent el Nadal de Sant Hilari un xic més especial.


Autor: Redacció


#santhilari


#santhilari





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...