Notícies més llegides



+ Notícies


Salt

La campanya solidària de Nadal de l'Espai Gironès posa el focus en la lluita contra la crisi climàtica

+ Notícies  -  03/12/2019  -  14:35

La iniciativa es fa en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet i té per objectiu fer una gran plantada de 250 arbres a Salt




La campanya solidària de Nadal de l'Espai Gironès "Temps per al planeta. Més temps a l'Espai, més arbres a la terra", que es du a terme des d'aquest dimarts 3 de desembre i fins el 5 de gener, se centra en la crisi climàtica i en la necessitat d'impulsar accions que redueixin els efectes que s'estan produint en el medi ambient a conseqüència de l'escalfament del planeta.

La iniciativa es fa en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet, que pretén conscienciar nens i adults sobre els problemes del canvi climàtic i la justícia climàtica global. L'organització treballa per plantar arbres i considera que aquesta és una acció pràctica i simbòlica en els esforços per reduir els efectes del canvi climàtic. Per aquest motiu, l'objectiu de la campanya d'enguany de l'Espai Gironès és fer una gran plantada d'arbres a Salt.

En aquesta ocasió es compta amb dos padrins: l'escriptor i periodista Martí Gironell, i el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez.

Avui han presentat la campanya l'alcalde de Salt, Jordi Viñas; el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà; el director de la Fundació Plant-for-the-Planet, Jordi Juanós, i l'escriptor i periodista Martí Gironell. També ha participat , mitjançant un vídeo enregistrat, el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez, i la CEO d' Epic Kids Lab, Raquel López, que també col·laboren en la campanya.

Un gran rellotge de sorra per sumar temps per al planeta
Un gran rellotge de sorra, de més de quatre metres d'alçada, serà l'eix central de la campanya. Totes les persones que hi vulguin participar només hauran de dirigir-se al punt d'informació que s'ha habilitat a l'estand de la campanya on els donaran tota la informació; un cop allà, hauran de donar les seves dades. Tots els participants podran col·locar boles de cel·lulosa pintades de color de sorra fins a omplir el marcador del rellotge.

Quantes més boles de cel·lulosa hi hagi més gran serà el donatiu per a la gran plantada d'arbres que es durà a terme la propera primavera a Salt . En concret, es plantaran 250 arbres a l'entorn de la zona de la bassa de la Massana, segons s'ha explicat avui durant la presentació de la campanya. L'acció s'emmarca en el projecte europeu Life que té per objectiu recuperar els hàbits naturals de l'entorn del riu Ter.

Concurs de solucions als desafiaments del canvi climàtic
La campanya inclou un innovador concurs de solucions als desafiaments del canvi climàtic adreçat a nois i noies d'entre 11 i 16 anys . Per participar-hi caldrà enviar la proposta abans del 9 de desembre al correu electrònic info@espaigirones.com. Les 50 persones que hagin impulsat les millors solucions podran assistir a l'Acadèmia Plant-for-the-Planet, una activitat que s'ha programat en el marc de la campanya per al 14 de desembre al Centre Comercial. Aquell dia rebran formació i diplomes d'Ambaixadors per a la Justícia Climàtica per part de Plant-for-the-Planet a Girona i es plantaran arbres el pàrquing exterior de l'Espai Gironès. La proposta guanyadora rebrà una beca per desenvolupar el seu projecte ambiental a l'Epic Kids Lab, una escola de nens de 5 a 17 anys que compta amb un programa basat en l'emprenedoria.


Autor: Redacció


#salt #nadal #espaigirones


#salt #nadal #espaigirones





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...