Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

L'Àrea d'Acció Social i Ciutadania organitza una jornada formativa de prevenció i abordatge dels matrimonis forçosos

Baix Empordà  -  28/11/2019  -  16:01

L’objectiu és iniciar el treball de sensibilització i formació de professionals de diversos àmbits del municipi i la comarca, establint la recerca d’estratègies que possibilitin la detecció de casos de risc i el seu abordatge




L'Aula d'Aprenentatge de Palamós va acollir, ahir dimecres 27 de novembre, una jornada formativa de prevenció i abordatge dels matrimonis forçosos organitzada per l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Palamós, mitjançant el Servei de Ciutadania i Immigració, amb coordinació amb el Consell Comarcal del Baix Empordà

Aquesta acció va ser adreçada a professionals i referents d'administracions i entitats del municipi i del Baix Empordà vinculats a serveis socials, educació, salut i seguretat, que des dels seus llocs de treball poden tenir contacte amb l'entorn de risc d'aquestes persones i que poden ajudar-les amb recursos i habilitats per afrontar i evitar aquest tipus de situacions.

L'activitat va ser dirigida per una tècnica especialista de la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, i va comptar també amb la participació de dues representants de l'Associació Valentes i Acompanyades.

Treball de prevenció
Durant aquesta jornada la vintena de professionals participants varen poder conèixer el fenomen dels matrimonis forçosos i les seves formes com a una manifestació de violència envers les dones. A banda també es va formar als assistents en la identificació dels factors de risc que intervenen en els matrimonis forçosos.

Tot aquest treball preventiu que es realitza ha de permetre disminuir la probabilitat d'aparició de matrimonis forçosos dintre de les comunitats en les quals està arrelada aquesta pràctica.

Matrimoni forçós, una clara manifestació de violència en l'àmbit social Els matrimonis forçosos poden afectar tant majors d'edat com menors, tant nens com nenes. Les víctimes principals d'aquesta pràctica són noies joves, algunes d'elles menors d'edat.

El matrimoni forçós constitueix una vulneració greu dels drets humans, ja que sotmet les persones afectades a un procés de victimització que denigra la persona i estronca el seu projecte de futur.

El Protocol marc contra la violència masclista de Catalunya, considera el matrimoni forçós un dels àmbits d'aquest tipus de violència.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...