Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El premi al Millor Producte Orígens 2019 ha estat per a la crema de cacau de Bombons Blasi i el de Millor Estand per a La Fogaina

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  23/11/2019  -  20:23

La Fogaina, d'Olot, s'ha endut el premi a Millor Coca Dolça i Cal Parra, d'Olost, el de Millor Coca Salada, en el 3r Concurs de coques de forner de Catalunya




El premi al Millor Producte Orígens 2019 ha estat per a la crema de cacau de Bombons Blasi i el de Millor Estand per a La Fogaina. També s'ha concedit un accèssit al pa de fetge de Xolís d'Adons en la categoria de producte i un altre a Torclum en la d'estand

A les 10 del matí ha obert portes la 8a edició d'Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya que se celebra aquest cap de setmana al Recinte Firal d'Olot. Reconeguts cuiners i productors han ofert diverses activitats amb un protagonista destacat: els productes de qualitat.

La inauguració oficial s'ha fet a les 11 del migdia i ha comptat, entre d'altres, amb la presència de Josep Berga, alcalde d'Olot; Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Olot; Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona; Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; Jordi Camps, diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local i Diplab de la Diputació de Girona o Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d'Urgell, entre d'altres.

Al llarg d'aquest dissabte, un gran nombre públic s'ha acostat al Recinte Firal d'Olot, on s'han pogut veure demostracions de cuina en directe amb els estrellats Nandu Jubany (Can Jubany, Calldetenes) i Isabel i Jordi Juncà (Ca l'Enric, Vall de Bianya); a més, Carme Picas (El Ginjoler, l'Hort del Rector, Sant Feliu de Guíxols), Aurèlia Mari (Via del Vi, Perpinyà) i Maria Nicolau (El Ferrer del Tall, Vilanova de Sau) que han compartit amb els assistents receptes del més alt nivell culinari.

Avui també s'han entregat els premis Millor Estand i Millor Producte Orígens 2019. El guardó a Millor Producte se l'ha endut la crema de cacau de Bombons Blasi feta amb un 60% d'avellanes i sense sucres afegits. També s'ha concedit un accèssit al pa de fetge de Xolís d'Adons. El Millor Estand ha estat La Fogaina amb una decoració orgànica feta de fusta massissa on destaquen les línies corbes. També s'ha concedit un accèssit a Torclum per presentar un estand fet completament de cartró per donar valor a materials reciclats.

Així mateix, s'ha celebrat el 3r Concurs de Coques de Forner de Catalunya que ha comptat amb 33 participants. El premi a la millor coca dolça ha estat per La Fogaina d'Olot; i la millor coca salada se l'ha endut Cal Parra, d'Olost. Ambdós guanyadors han rebut un lot de 300 quilos d'És Farina de Girona gentilesa del Gremi de Flequers artesans de les comarques gironines.

L'Aula de Tast ha acollit maridatges i degustacions com la dels productes ecològics de Mas Corcó, Sun and Fruits, Bellverd i Celler Mas Geli, el tast a cegues de productes amb la certificació Girona Excel·lent, o el tast de xocolates, vins dolços de pagès i caves amb productes de Vallflorida Xocolaters, Bombons Blasi, Xocolates Aynousé, Menjamiques, Pagès Entrena i Mas Ponsjoan. També s'ha celebrat un tast de formatges i cerveses artesanes a càrrec de La Xiquella, Formatges Bauma, Formatges Muntanyola i Cervesa Marina així com una degustació d'olis d'oliva Torclum.

Per altra banda, l'Aula dels Nens s'ha omplert amb tallers gastronòmics pensats per als més petits. Les activitats les han conduït Joan Massegur del restaurant Hostal dels Ossos (Batet de la Serra), Mireia Ramon d'Olor de Canyella (Olot) i Neus Rabionet de La Fageda (Santa Pau).

En aquesta vuitena edició d'Orígens la fira compta amb més de 90 productors i les seves respectives propostes que van des d'embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria o fleca; fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, infusions, vins, licors, caves, tòfona o espècies, entre d'altres. A l'edició d'enguany és destacable la presència de productors de l'Occitània Francesa, territori convidat d'Orígens 2019.

Demà diumenge l'activitat segueix. A l'Aula de Cuina hi haurà sessions obertes de cuina en directe amb Núria Lucas (El Dinou, Vilanova i la Geltrú), Gonzalo Rivière i Luca Marongiu (Zero Patatero, Barcelona), Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona) i la cuinera mereixedora de dues Estrelles Michelin Fina Puigdevall (Les Cols, Olot). Tancarà la jornada els membres de Cuina Volcànica, que enguany celebren 25 anys de vida del col·lectiu gastronòmic.

L'Aula de Tast acollirà un tast a cegues a càrrec de Girona Excel·lent; un tast de pans ecològics de La Fogaina i cerveses artesanes de Cervesa Minera i un tast de sobrassades de Menorca i vins del Priorat. Per últim, Imma Olivella (Les Filos), Marta Serradell (Xolís d'Adons), Edurne Bordas (Planeses) i Ester Gomis (Ca Rosset) oferiran un col·loqui en el que parlaran, en primera persona, de les dones al món rural, de lideratge i d'emprenedoria agroalimentària.

Als més petits els esperen nous tallers en els que podran assaborir el paisatge volcànic i treballar amb xocolates i pans olotins entre altres productes elaborats a la Garrotxa.

El preu de l'entrada a la fira és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar, el visitant també podrà comprar directament al productor. L'Aula dels Nens té un preu de 2 euros i l'Aula de Tast d'1 euro.

Demà diumenge l'horari serà de les 10 del matí a les 8 del vespre.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...