Notícies més llegides





Política


Girona

Ferran Camas: ‘Vull ser un senador amb sensibilitat social cap als ciutadans de Girona’

Política  -  07/11/2019  -  10:13

El cap de llista del PSC al Senat per Girona es marca la defensa d’un “treball digne i decent”, de les pensions i dels serveis de protecció social com a grans prioritats


Ferran Camas

Ferran Camas



Després de l’experiència del passat abril, Ferran Camas, catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat de Girona, afrontarà aquest diumenge la seva segona experiència a unes eleccions generals. Ho farà, novament, com a cap de llista del PSC al Senat per Girona, un repte que afronta amb ganes i amb la convicció d’obtenir una representació que li permeti defensar les polítiques socials des de la cambra alta espanyola. “Per obtenir-ne dos o tres -de senadors-, el PSC hauria de ser el partit més votat a les comarques gironines. I jo estic precisament per això, per lluitar perquè el PSC sigui el primer partit a Girona i perquè doti dels suficients vots per incrementar el vot del partit a tot Catalunya, una qüestió que és essencial perquè pugui governar Pedro Sánchez”, apunta.

Com afronta aquestes eleccions de diumenge?

Ferran Camas. Amb molta motivació. Ja vaig formar part per primer cop d’una candidatura el passat mes d’abril, i l’experiència va ser molt enriquidora perquè vaig conèixer moltes persones de la societat civil de la província i molts militants socialistes. Quan el PSC de les comarques gironines ha decidit tornar-me a donar la possibilitat de presentar-me com a candidat al Senat m’ho he agafat com una qüestió de compromís amb les meves idees i als meus valors socialistes, però també de compromís i honestedat amb les persones que vaig conèixer ara fa uns mesos.

Quines sensacions li està transmetent la ciutadania?

F.C. Veig a la gent molt motivada. Quan he visitat diferents entorns territorials, el primer que m’ha cridat l’atenció és l’important nombre de persones que han vingut, tant persones socialistes com persones properes al partit. Un exemple d’això el vam viure durant el pont de l’1, el 2 i el 3 de novembre, quan vam estar a Caldes de Malavella i a Sant Feliu de Guíxols, llocs on vam tenir una important presència de persones, que a més estaven molt motivades a participar.

Però també estic notant una certa preocupació, no tant pel que pugui fer el PSC i el PSOE, perquè crec que aquesta gent està molt motivada perquè vagi a millor, molta gent sap que votant al PSC les coses es podran arreglar o hi haurà eines per poder arreglar la situació. La preocupació la detecto en determinades sensacions que surten de les enquestes, que auguren un increment de la dreta i de l’extrema dreta a Espanya. De sobte, la gent s’està adonant que la presència de VOX en l’àmbit estatal pot ser molt important, i això el que fa és que el PSC tingui millors resultats i sigui la llum d’esperança que ens permeti avançar i no estar a remolc dels extrems.

A l’abril més de 60.000 persones van votar per escollir-lo com a senador per Girona, però es va quedar a les portes. L’objectiu és obtenir un representant o penseu en cotes més altes fins i tot?

F.C. Per obtenir-ne dos o tres, el PSC hauria de ser el partit més votat a les comarques gironines. I jo estic precisament per això, per lluitar perquè el PSC sigui el primer partit a Girona i perquè doti dels suficients vots per incrementar el vot del partit a tot Catalunya, una qüestió que és essencial perquè pugui governar Pedro Sánchez. Sánchez governarà si el PSC obté un bon resultat, això és clau. Ara bé, partint de les dades del que va passar a l’abril, òbviament nosaltres no vam ser el primer partit, sinó el tercer, i això va ocasionar que hi hagués una representació al Senat estrictament independentista. El fet que em van quedar pocs vots per arribar a ser senador és un al·licient per intentar aconseguir-ho aquest cop. Ho tenim a l’abast de la mà.

Les sensacions són millors que a l’abril, doncs?

F.C. Ho són en el sentit que a l’abril hi havia l’efecte Pedro Sánchez que ens impulsava, però paral·lelament els partits independentistes, d’alguna manera, eren un bloc, i això va impedir que el PSC pogués obtenir millors resultats. Aquest novembre, d’altra banda, els socialistes encara mantenim l’efecte Pedro Sánchez, sobretot perquè el votant veu l’increment molt important de la dreta i de l’extrema dreta, però en aquest cas els partits independentistes no són un bloc, estan profundament dividits. I això és molt important pel que fa a les possibilitats d’altres partits, però també a l’hora de tenir en compte com s’han d’arreglar les coses al nostre país.  

Qui més qui menys coneix el Congrés dels Diputats, però la figura del Senat és més difosa. 

F.C. La importància del Senat és decisiva respecte al funcionament de l’estat. Es tracta d’una institució bàsicament creada per defensar els interessos dels diferents territoris, és una cambra sobretot territorial, però té una competència bàsica: és decisiva per autoritzar el text final de les lleis i, sobretot, per aprovar els pressupostos. Tot pressupost ha de comptar amb el vistiplau del Senat, és a dir, qui estigui al Senat ha de defensar que aquell pressupost servirà a la gent i als territoris que representa.

Es treballa molt o poc al Senat? És on més es treballa, si se’m permet l’expressió, el que passa és que això no es visibilitza públicament pels mitjans de comunicació, que atenen més el vessant polític del Congrés. S’hi treballa, i molt, i a més s’ha de treballar en coneixement. Concretament, jo en el meu cas haig d’aportar la meva professió, que és professor universitari de Dret del Treball, perquè davant les qüestions tècniques que hi hagi, sobretot en matèria de lleis i pressupostos, pugui aportar el meu coneixement pel que fa a la gent que represento.

Quina serà la seva línia d’actuació a Madrid?

F.C. Més enllà d’aquesta postura tècnica, em vull erigir en un referent de les qüestions socials. A partir dels meus coneixements en matèria del mercat de treball, de protecció social o de migració, per mi serà molt important treballar al Senat per tenir cobertes aquestes perspectives. Defensaré un treball digne i decent per a tots els gironins, unes pensions que augmentin la capacitat adquisitiva de la nostra gent gran, uns serveis de protecció social -Sanitat, Educació- que cobreixin les mancances que es detecten a escala social i un tipus de migració que satisfaci a la nostra societat. Vull ser un senador amb sensibilitat social cap als ciutadans de Girona, això serà una qüestió molt important.

Les polítiques socials, la prioritat.

F.C. Sí. En el meu cas les polítiques socials són bàsiques per introduir al Senat. Bàsiques per matisar tot el que ens pugui venir del Congrés amb lleis i aportar el meu gra de sorra en matèria de política social i, naturalment, en matèria de Pressupostos Generals de l’Estat. Com he dit, treballarem per cobrir degudament tot allò que fa referència al treball -dels joves, particularment-, a les pensions de la gent gran i als serveis públics. 


Autor: Redacció


#ferrancomas #girona #psc #10n


#ferrancomas #girona #psc #10n






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...