Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

Els mercats de Palamós fomenten alternatives a l'ús del plàstic en les compres

Baix Empordà  -  30/10/2019  -  07:18

Es tracta d'una campanya adreçada principalment als consumidors i usuaris tant del Mercat Municipal cobert com del Mercat del Peix




Durant aquest matí (29/10/19) el Mercat Municipal de Palamós ha acollit la presentació de la campanya "Mercat sense plàstic" que organitzen les àrees municipals de Promoció Econòmica i Medi Ambient, conjuntament amb l'Associació de Comerciants i Comunitat de Propietaris de les parades del Mercat Municipal de Palamós, i la Confraria de Pescadors de Palamós.

Aquesta acció de sensibilització està adreçada principalment als consumidors i usuaris, tant el Mercat Municipal cobert, ubicat l'avinguda de Catalunya; com el Mercat del Peix, situat en l'edifici de la llotja del port pesquer.

Durant la jornada de sensibilització s'han distribuït entre els clients de les parades del mercat, bosses de cotó per al transport de fruita o verdura, bosses isotèrmiques per al peix, així com carmanyoles i pots de vidre.

La campanya també ha inclòs la distribució d'adhesius dissenyats per a poder ser ubicats en els recipients de vidre o carmanyoles amb les dates de caducitat dels aliments que s'adquireixen i que es mantenen en aquests envasos. A banda també s'han realitzat xerrades divulgatives adreçades als consumidors sobre la conservació dels aliments i el foment dels hàbits per a poder comprar sense la necessitat d'usar plàstic.

La campanya "Mercat sense plàstic" també inclou l'edició d'una guia dels dos mercats locals, el Mercat Municipal i el Mercat del Peix, en la qual s'inclou els horaris d'obertura al públic d'aquests equipaments, la guia dels establiments que es poden trobar dins cadascuna de les dues instal·lacions, amb telèfon i correu electrònic de cada parada per a la realització de comandes, i fins i tot, per al servei de transport de la compra a domicili.

Aquesta iniciativa compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona mitjançant la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona.

També els comerços
És previst que a principis de l'any vinent es pugui realitzar una segona fase d'aquesta campanya i en aquest cas adreçada als comerços.

Amb aquest objectiu es farà una prova pilot escollint 10 establiments, entre el Mercat Municipal i el Mercat del Peix, representatius de la més àmplia tipologia de venda de productes (carn, fruita, peix,...) facilitant-los nous materials mitjançant els quals puguin substituir la tradicional bossa de plàstic.

Reduir els residus que es generen a la cuina i en l'àmbit domèstic
En relació amb aquesta campanya cal destacar que durant tot el mes de novembre es realitzaran diversos tallers mitjançant els quals poder conèixer alternatives que ajuden a reduir molts dels residus que es generen a la cuina.

Aquests tallers, totalment gratuïts, s'inclouen dins les activitats de tardor que organitza l'Àrea de Medi Ambient i es duran a terme a la finca municipal de Can Pere Tià (ubicada al camí d'accés a la vall de la Bell-lloc).

La primera de les propostes previstes tindrà lloc el proper dissabte 2 de novembre, amb un taller on s'elaboraran bosses per anar a comprar amb roba reutilitzada.

El dia 9 serà el torn per aprendre a fer gelea de la mà del Museu de la Confitura de Torrent. L'activitat seguirà el dia 15 de novembre amb un taller on es realitzaran embolcalls de roba reutilitzables per a substituir el paper film; i el dia 16 amb el taller de fabricació de sabó amb oli usat de la cuina.

El dia 19 de novembre es tancarà aquesta programació d'activitats amb una xerrada-taller, que en aquest cas tindrà lloc a la Biblioteca Municipal, mitjançant la qual es donaran a conèixer pautes per a l'elaboració de peces intimes reutilitzables d'higiene personal.

Totes aquestes activitats estan incloses dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 16 al 24 de novembre). Les persones interessades a poder participar en aquests tallers caldrà que facin prèviament la seva inscripció a: 972 27 72 00, naturapalamos@gmail.com

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós arrodoneix aquesta programació amb un concurs Instagram que amb l'etiqueta #residuzeropalamos proposa capturar aquell truc que cada participant té a casa seva per prevenir la producció de residus innecessaris a la cuina.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...