Notícies més llegides



Alt Empordà


La Vajol

El PSC de Girona ret un homenatge als represaliats i exiliats per Franco

Alt Empordà  -  24/10/2019  -  16:55

Marc Lamuà, candidat al Congrés, i Ferran Camas, candidat al Senat, han volgut retre homenatge a les víctimes del franquisme al Monument a l'Exili de La Vajol




Els socialistes gironins han volgut retre homenatge als represaliats i exiliats per Franco el dia que el dictador ha estat exhumat de El Valle de los Caídos. Una vintena de socialistes han volgut acompanyar Lamuà i Camas a l'acte davant del Monument a l'Exili del poble de La Vajol. Lamuà ha dit que "avui celebrem el trasllat del cos de Franco del Valle de los Caídos com el gest simbòlic més gran de la història democràtica del nostre país".

Lamuà també ha recordat que "els socialistes a Catalunya i a Espanya van patir els empresonaments, els assassinats i un exili ple de misèria, gana i patiments durant la nit més fosca que ha tingut aquest país. Ho vàrem fer al costat d'altres persones d'esquerres, republicanes o catalanistes. La democràcia a Espanya té el seu fonament més profund amb la democràcia de la II República. El sistema més reeixit que el país havia tingut en el moment d'iniciar La Transició. La Dictadura de Franco va trencar el sistema legal i, per tant, democràtic l'any 1936".

El també primer secretari del PSC de comarques gironines ha afegit que "la Transició va ser un enorme esforç de cedir entre persones diferents per trobar un punt mig, on des d'una amplíssima majoria es va poder crear un poder constituent legitimat per fer una Constitució democràtica. El 87% a Espanya hi va votar favorablement i a Catalunya i a Girona va rebre el suport del 90% de la població. El final del Franquisme, d'aquesta manera, va obrir les portes de l'etapa més pròspera i oberta que ha tingut mai la història de Catalunya i d'Espanya".

Per la seva part, el cap de llista al Senat, Ferran Camas, ha explicat que "avui s'obre un nou període que els espanyols mostrem al món que tenim un règim constitucional i una democràcia plenament consolidada" i ha afegit que "és important recordar a totes les víctimes del franquisme però sobretot recordar les idees que van defensar en aquell moment; la llibertat, la igualtat de les persones, l'empoderament i emancipació social de tothom. Els socialistes som hereus d'aquests valors i els que millor les podem defensar. La dictadura tot i el mal que va fer no va aconseguir que les idees que van defensar aquestes persones desapareguessin, nosaltres ens sentim responsables de continuar-les.


Autor: Redacció


#psc #lavajol #represaliats #exiliats


#psc #lavajol #represaliats #exiliats





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...