Notícies més llegides




+ Notícies


Sant Gregori

Setanta-cinc equips pedalaran a la 4a Oncobike per millorar el benestar dels malalts de càncer

+ Notícies  -  16/10/2019  -  18:59

La prova se celebrarà el pròxim dissabte 19 d'octubre amb l'objectiu de recollir diners per finançar el servei d'Estètica Oncològica Integral que Oncolliga ofereix a Girona, Olot, Campdevànol i Palamós


Espai la Pineda de Sant Gregori. Foto: David Fajula

Espai la Pineda de Sant Gregori. Foto: David Fajula



Un total de 75 equips d'entre quatre i sis ciclistes – 18 més que l'any passat- participaran el pròxim dissabte, 19 d'octubre, en la quarta edició de l'Oncobike, una cursa solidària en BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa. Per tercer any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova estarà situat a la localitat de Sant Gregori, que acollirà la sortida i l'arribada, i els equips podran optar entre dos recorreguts: 200 km o 113 km.

Per segon any consecutiu, els diners que es recullin amb aquest esdeveniment esportiu i solidari es destinaran a finançar el servei d'Estètica Oncològica que s'ha posat en marxa aquest any i que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. Per aconseguir aquest objectiu solidari es demana a cada equip que faci un donatiu mínim de 500 euros, tot i que molts d'ells acaben superant aquesta quantitat gràcies a les aportacions d'empreses patrocinadores i de particulars.

L'especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo és l'encarregada de desenvolupar aquest programa, del qual ja s'han beneficiat 107 pacients des de la seva posada en marxa, ara fa un any i mig. El programa ofereix a les pacients un total de sis sessions (una al mes) totalment gratuïtes i individualitzades, durant les quals reben tractaments estètics que les ajuden a fer front a efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia, com la toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals...), la hipersensibilitat al sol, l'acne, la coïssor... En la majoria dels casos aquests efectes són transitoris, però molt molestos, i una actuació preventiva sobre la pell i les mucoses pot ajudar molt a evitar o si més no minimitzar aquests símptomes, guanyant així en qualitat de vida i benestar i, de retruc, millorant l'estat anímic amb el qual es fa front a la malaltia.

El programa, que en una primera fase es va implementar a Girona i Olot, actualment ja està disponible també a Palamós i Campdevànol, i pròximament arribarà a les localitats de Figures i Blanes.

Una cursa solidària en un entorn únic

La sortida de la prova tindrà lloc a les 8 del matí a la zona esportiva de Sant Gregori i l'itinerari transcorre íntegrament per la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les comarques gironines, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa. El suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d'Adri) ha estat decisiu per tirar endavant aquesta iniciativa esportiva i solidària, que també compta amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori i l'associació Cingles de la Llémena. Uns 150 voluntaris seran els encarregats de la logística i d'assistir els corredors en els punts d'avituallament.

Els equips estan formats per entre quatre i sis ciclistes i sempre n'hi haurà d'haver com a mínim dos en ruta. L'itinerari no estarà senyalitzat i els diferents equips hauran de seguir el recorregut mitjançant el sistema GPS. La cursa es podrà seguir en directe a través de la pàgina web de la prova www.oncobike.cat.


Autor: Redacció


#oncobike


#oncobike





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...