Notícies més llegides




Política


Girona

Guanyem reivindica els gironins de tots els orígens en el dia de la Hispanitat

Política  -  12/10/2019  -  15:44

La formació torna a demanar que s'activi la comissió del nomenclàtor per "eliminar anacronismes" com l'avinguda de la Hispanitat de Sant Narcís


Guanyem Girona

Guanyem Girona



Aquest 12 d'octubre una quinzena de simpatitzants de Guanyem Girona s'ha trobat davant la placa de l'Avinguda de la Hispanitat de Sant Narcís per demanar "una ciutat antiracista que celebri els gironins de tots els orígens" i per "homenatjar els pobles indígenes d'Amèrica que van patir el colonialisme espanyol". El portaveu del grup municipal, Lluc Salellas, ha destacat que el 12-O no hi ha "res a celebrar" i ha reivindicat el dret a l'autodeterminació de tots els pobles.

Per la seva banda, Wilmer Medina de l'Associació Social i Cultural d'Hondures de la Província de Girona (ASCHPG), ha indicat que per a ell el concepte d'Hispanitat és un recordatori de l'extermini que van patir els pobles indignes i ha cridat a transformar el 12 d'octubre en el "Dia de la resistència indígena". "Amèrica no va ser descoberta, va ser envaïda i saquejada", ha sentenciat. En aquest sentit, Medina ha recordat que els pobles originaris continuen patint un sistema "eurocèntric i extractiu que destrueix els recursos naturals i la vida". Per acabar, el representant de l'associació hondurenya ha tingut unes paraules de solidaritat amb la resta de pobles que es veuen obligats a emigrar i ha denunciat "la fossa comuna del Mediterrani causada pel tancament de fronteres europeu".

Guanyem Girona també ha aprofitat per reclamar un nomenclàtor "més coherent amb els valors comuns de les veïnes i veïns de la ciutat". Salellas ha recordat que el 12 d'octubre com a festa nacional a l'Estat té el seu origen en el "dia de la raça". Per a Guanyem les connotacions racistes i discriminatòries de la diada de la Hispanitat són evidents i per això considera que no té sentit que Sant Narcís hi tingui dedicada una avinguda. Per aquest motiu tornen a proposar que es designin els membres de la comissió del nomenclàtor i "s'avanci cap a una nomenclatura antiracista i feminista".

Per últim, Salellas ha assenyalat que "la República catalana que vindrà es farà colze a colze amb gironins i gironines vingudes d'arreu del món".


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...