Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro fa més 19.000 serveis a les platges durant aquest estiu

Baix Empordà  -  10/10/2019  -  16:55

La qualitat de l'aigua de bany ha estat excel·lent en el 100% dels controls efectuats per l'ACA


Socorrisme Platja d'Aro

Socorrisme Platja d'Aro



El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima del municipi, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics i integrat en el programa Fem Platja! Estiu 2019 de la regidoria de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, ha realitzat de l'1 de juny al 22 de setembre d'enguany un global de 21.050 intervencions (+20% en relació al mateix període de l'any passat). D'aquestes 19.675 van ser accions preventives (+22'5%) i 1.375 accions directes (-9%): 987 assistències sanitàries (-11'5%), 380 ajudes al bany a persones amb necessitats especials de mobilitat (+9'5%) i 8 localitzacions de persones extraviades (-43%). El servei ha estat present cada dia, de dilluns a diumenge, amb dues modalitats horàries (10-18 h juny i setembre i 10-19 h juliol i agost), amb un equip humà d'11, 14 o 23 socorristes segons si eren setmanes de baixa, mitjana o alta ocupació respectivament. La majoria accions s'han realitzat a la Platja Gran (61%), i en menor mesura Sa Conca (20%) a Cal Rovira (19%).

Durant tot l'estiu hi ha hagut instal·lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d'embarcació de rescat i cinc desfibril·ladors -tres ens espais fixos i dos mòbils-. Alhora, a la Cala del Pi hi havia un punt autònom de SOS. L'entitat ADEAC-FEE, la mateixa que concedeix la Bandera Blava, ha atorgat a les platges del municipi la Distinció temàtica en matèria de salvament, socorrisme i primers auxilis. Un servei que ha realitzat sobretot accions preventives per evitar situacions de risc tant de banyistes com d'usuaris generals de les platges (ocupació de caiacs i patins de la zona de bany o de nedadors als canals per a embarcacions o avisos a pescadors i a propietaris de gossos, etc.).

En relació a les 1.375 intervencions directes, s'han desenvolupat 987 assistències sanitàries: 857 per situacions lleus (sobretot picades i petites ferides), 83 de greus (cremades, insolacions o lipotímies) i s'han efectuat 47 rescats; i d'aquest conjunt es van realitzar 35 evacuacions a centres sanitaris i una persona va morir a la Platja del Racó de S'Agaró, un espai sense servei de vigilància. També s'han realitzat 380 ajudes al bany a persones amb necessitats especials i 8 recerques de persones perdudes, alhora que es van distribuir 2.000 braçalets per facilitar la localització i la identificació d'infants.

En relació al indicatius de seguretat, situats en sis punts (quatre a la Platja Gran i un a Cala Rovira i l'altre a Sa Conca), han registrat majoritàriament Bandera Verda (82%), i només puntualment ha calgut hissar, de manera temporal Bandera Groga (16%) o Bandera Vermella (2%). En relació als controls analítics sobre la qualitat de l'aigua de bany que desenvolupa l'Agència Catalana de l'Aigua en el marc del Programa de vigilància i informació de l'estat de les zones de bany, de l'1 de juny al 24 de setembre, en el 100% dels casos la qualificació ha estat d'excel·lent als quatre punts de control a la façana litoral del municipi (dos a la Platja Gran, un a Cala Rovira i un a Sa Conca).

Enguany destaquen les 380 ajudes al bany a persones amb dificultats de mobilitat, gràcies a la consolidació de mesures implementades en matèria d'accessibilitat: habilitació d'un espai específic amb un monitor per atendre aquestes persones i els seus acompanyants al punt de socors del Passeig Marítim amb el carrer Miramar amb una plataforma de fusta sobre la sorra, coberta amb una carpa, i connectada amb una de les passeres que uneixen el passeig i el trencaones. Precisament hi havia instal·lades 19 passeres a la sorra i es disposava de sis cadires amfíbies -una per a cada punt de socors i una per a la torre de vigilància-, i de diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, també plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus de la Platja Gran; i també sis Línies de vida instal·lades davant de cada lloc de socors, un sistema de cordes a 1'40 metres d'alçada, que faciliten l'entrada i sortida de l'aigua.

Fem Platja! és un programa integral de gestió municipal de la façana marítima que incorpora aspectes de neteja i manteniment, seguretat i socorrisme la qualitat, la informació, la seguretat o la participació ciutadana, amb un equip de 48 persones, entre personal propi i de les empreses concessionàries i un pressupost anual aproximat de 725.000 euros. Un dels seus principals objectius és l'obtenció dels guardons que acrediten la qualitat de les platges de la vila; i enguany el conjunt del litoral del municipi ha renovat diversos reconeixements: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais reconeguts alhora amb el distintiu Q de Qualitat Turística i amb el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. També el Camí de Ronda de S'Agaró obté el d'Itinerari Blau -que reconeix la qualitat d'itineraris que uneixen platges amb Bandera Blava i que ofereixin un conjunt d'atractius i serveis-.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...