Notícies més llegides




Alt Empordà


La Jonquera

La Jonquera s'acomiada de la Festa Major 2019 amb un nou èxit de participació

Alt Empordà  -  16/09/2019  -  14:53

La recaptació dels gots solidaris, destinada a ajudar a la restauració de les zones afectades pels incendis de Ribera de l'Ebre de principis d'estiu, és de 700 euros


Festa Major 2019

Festa Major 2019



Sis dies de Festa Major. Del 5 a l'11 de setembre, la Jonquera ha viscut la celebració de la seva festa gran, que ha servit per acomiadar-se d'un estiu calorós, però també ple d'activitats. Així, la Festa Major ha donat la benvinguda al nou curs, oferint als jonquerencs i jonquerenques una bona manera d'iniciar l'any lectiu i omplint places, carrers i equipaments del municipi de gent i vida. Exposicions, concerts, cercaviles, espectacles, balls, activitats familiars i a l'aire lliure... L'oferta de propostes ha sigut variada. I durant cada dia s'han viscut jornades marcades per la germanor, el bon ambient i la participació popular.

Quim Masferrer, la Nit Jove, la Holy Party o la Dipsalut Escape Experience, grans protagonistes

El dijous 5, primer dia, va arrencar amb la inauguració de fins a 4 exposicions a Can Laporta: la del XX Concurs Fotogràfic de l'Albera, la de Mariana Carrillo, la del Grup +60 i la dels alumnes del curs de pintura. També va ser tot un èxit el tradicional Sopar Popular a benefici de la Societat "La Unió Jonquerenca", celebrat el divendres. El cap de setmana va estar protagonitzat per correfocs, cercaviles i la Nit Jove, així com jocs i tallers infantils al carrer, o la Missa Solemne amb l'Orfeó Jonquerenc. Un dels plats forts de la Festa Major va ser l'espectacle de Quim Masferrer, "Bona Gent", que va omplir de gom a gom la Sala de la Societat.

El dilluns 9, els Porxos de Can Laporta van acollir el concert "de l'Empordà a Salzburg", i també es van dur a terme activitats per als més menuts i joves, com la Holy Party o la Xeringada. Ja el dimarts es va celebrar la Dipsalut Escape Expierence, una activitat divertida, familiar i única, amb una alta participació. També es va presentar la "Trail et Randonnée Transfrontaliers La Jonquera – Le Boulou", una cursa d'història, natura i cultura organitzada pel CEJ Centre Excursionista Jonquerenc, i Les Foulées Catalanes, del Voló, que tindrà lloc el 21 i 22 de setembre. El dia es va tancar amb un vibrant concert del grup de versions Stop 80.

Finalment, el dimecres, la darrera jornada de Festa Major i la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya es van donar la mà i van coincidir en un acte al MUME, amb l'Orfeó Jonquerenc. També va tenir lloc una audició de sardanes -molt presents durant tota la festivitat- a càrrec de la Cobla Vila de la Jonquera, que va tancar la Festa Major.

L'Ajuntament valora molt positivament l'edició d'enguany. Tal com ressalta Sònia Martínez, alcaldessa de la vila: "el mal temps que hem tingut alguns dies no ha estat un obstacle per a l'èxit de les activitats". Martínez ha volgut destacar, així mateix, la "gran implicació desinteressada de desenes de persones i entitats" a qui dona les gràcies "per un nou exemple de compromís cívic i esperit de poble". Des del consistori, també es vol agrair la feina feta per professionals, l'equip de Can Laporta, la Brigada i la Policia Municipal. Tots ells, juntament amb els voluntaris i voluntàries, han fet possible que, malgrat les inclemències del temps, la Festa Major fos novament un gran èxit.

El got solidari recapta 700 euros

Una de les novetats d'enguany, a banda del Punt Lila a la Nit Jove, ha estat la venda dels gots solidaris, que han arribat a recaptar 700 euros. Els diners aniran destinats al projecte "Rebrotem la Ribera d'Ebre i les zones afectades per un dels incendis més grans de les últimes dècades". L'any 2012, quan la Jonquera va patir els terribles incendis, el municipi de La Torre de l'Espanyol, afectat pels incendis d'aquest estiu, va col·laborar en la restauració de l'entorn jonquerenc.
 


Autor: Redacció


#lajonquera


#lajonquera #festa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...