Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú ja respira ambient de Festa Major

Besalú, Vila Comtal  -  10/09/2019  -  19:16

La vila comtal s’omplirà d’activitats per a totes les edats i gustos des del 19 i fins al 23 de setembre


Festa Major de Besalú

Festa Major de Besalú



Tot i que encara falten uns dies, els carrers de la vila comtal de Besalú ja respiren ambient de gresca i xerinola. No és estrany, tenint en compte que la Festa Major del municipi ja treu el cap: entre els dies 19 i 23 de setembre, el poble s'omplirà de propostes per festejar un esdeveniment que, com cada any, aplegarà als carrers amics, veïns i coneguts. "Es presenta una festa tranquila i feta amb molta il·lusió, una festa que ha de ser de retrobaments entre tots els besaluencs i besaluenques", explica la regidora de Cultura, Fires i Festes, Vanessa Duran, qui també assenyala les novetats del cartell d'enguany: una actuació d'havaneres amb el grup La Bella Lola (divendres); visites guiades al campanar de Sant Pere (divendres i dissabte) i una 'Masterclass Fitness Zumba' (dissabte). "Esperem que sigui una festa segura -enguany l'Ajuntament ha contractat una empresa de seguretat- i neta", afegeix l'edil.

Malgrat que el gruix de les propostes no arribarà fins al cap de setmana, el dimecres dia 18 ja es començarà a temptejar l'ambient festiu amb una presentació literària (19h a la Sala Gòtica) i una exposició fotogràfica d'imatges antigues de Besalú, procedents del fons particular de Narcís Lagares (es podrà visitar del 19 al 22 de setembre, d'11h a 13h i de 17h a 20h a la Sala Gòtica).

Dijous, per la seva banda, l'activitat s'iniciarà a la tarda (17h) amb l'Obertura de la Festa Major, que comptarà amb els Gegants i Capgrossos de Besalú i els Gegants i Bestiari del barri de Can Ring. A més, el Centre de Serveis per a la Gent Gran Edat3 Besalú acollirà un Ball de Bastons a càrrec dels alumnes de 6è de l'IE Salvador Vilarrasa. Poc després (a partir de les 17.30h) s'obrirà el recinte de Fires amb les atraccions a un preu de 2x1, mentre que al vespre s'inaugurarà a l'antic Hospital de Sant Julià l'Exposició Col·lectiva de Fotografia (20h), més d'una cinquantena d'imatges repartides en dos espais: la primera mostra oferirà al visitant una retrospectiva de 'La Garrotxa de finals de segle' gràcies a Tino Soriano, el professional convidat d'enguany, i la segona estarà formada per un recull d'imatges de dotze fotògrafs. Finalment, una botifarrada popular (21h) i una actuació del grup Bitxos de l'Escola de Música a la plaça dels Claustres tancarà el programa del dia.

Pel que fa al divendres, després del repic de campanes al Monestir de Sant Pere (12h) arribarà, ja a la tarda, una nova cercavila amb gegants i capgrossos (16.45h), un acte que esdevindrà l'avantsala de diferents activitats: havaneres amb el grup Bella Lola (17h a la plaça de la Llibertat); un espectacle infantil a càrrec d'Atrapasomnis (17.30h a la placeta de Cal Tronc), i una visita guiada i pujada al campanar de Sant Pere (de les 18.30 a les 19.30h, cal reserva prèvia a l'Oficina de Turisme). Ja a la nit, se celebrarà el Sopar Popular i de Colles a la plaça dels Claustres (21h), un àpat que servirà per carregar forces de cara a l'agitada nit que s'espera amb la celebració del 'Correvas' (23h) i dels concerts de La Masovera Barbuda i DJ Capo (a partir de la 1.30h a la plaça dels Claustres).

Un cap de setmana intens

El dissabte 21 és, sens dubte, el dia amb més propostes damunt la taula. El matí, per exemple, estarà ocupat amb un Concurs de Pesca Infantil (de 9.30h a 11.30h), amb una matinal de jocs d'aventura i esports (d'11h a 14h al Pont Vell) o amb un ofici solemne amb La Principal de la Bisbal i el Cor Parroquial de Besalú (12h a l'església de Sant Pere). Ja al migdia, els assistents podran sentir l'actuació sardanística a càrrec de la Principal de La Bisbal (13.15h a la plaça de la Llibertat), mentre que a la tarda el protagonisme quedarà repartit entre un partit de futbol amistós a favor de Càritas Garrotxa entre el Besalú i l'Olot (17h al camp de futbol); una nova audició de sardanes amb La Principal de La Bisbal, on s'estrenarà la sardana 'Enyorat Retorn' del besaluenc Narcís Lagares, dedicada a l'esposa del compositor, Anna Maria Gamero (17h a la plaça de la Llibertat; a la mitja part es farà el pregó de Festa Major a càrrec de Ramon Vilardell al balcó de l'Ajuntament); una visita guiada i pujada al campanar de Sant Pere (de les 18.30h a les 19.30h) o, fins i tot, una 'Masterclass' de Fitness Zumba (de les 18.30h a les 19.30h a la plaça dels Claustres. A la nit, Cal Tronc esdevindrà l'escenari d'un ball amb el grup Ostres Ostres (22.30h), mentre que la plaça dels Claustres tornarà a acollir la gresca amb els grups Nali Kardant, Pla B, Pelukass i Sound Text (a partir de les 23.30h).

Ja al diumenge, els més matiners podran presenciar el Concurs de Pesca Social (de 7h a 11h), mentre que al migdia se celebrarà la famosa Regata del Fluvià, la Remigius Fluvii, que enguany arriba a la seva 33a edició. Més tard, les sardanes tornaran a fer acte de presència a la festa besaluenca (a les 13h i a les 17h a la plaça de la Llibertat, amb la cobla Vila de la Jonquera), mentre que a la tarda se celebrarà el Festival de Dansa Clàssica i Jazz a càrrec d'Estela Garcia (19h a Cal Tronc). El punt final, però, arribarà diumenge, amb la Tornaboda Solidària a favor de Càritas (17.30h, al Pavelló 1 d'octubre de 2017).


Autor: Redacció


#besalu #festamajor #lagarrotxa


#besalu #festamajor #lagarrotxa


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...