Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Marc Boix Bruguera, ambaixador d'Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  11/07/2019  -  19:50

L'alcalde Pep Berga ha fet entrega de la insígnia de la ciutat al 23è ambaixador d'Olot, que aquesta tarda ha signat en el Llibre d'Honor




Aquest dijous a la tarda ha tingut lloc l'acte de nomenament de Marc Boix Bruguera com a ambaixador de la ciutat. L'alcalde Pep Berga, acompanyat de la regidora responsable d'aquest projecte Adriana Francés i la regidora de Cooperació Imma Muñoz, li ha fet entrega de la insígnia de la ciutat després de la seva signatura en el Llibre d'Honor. Pep Berga li ha agraït que hagi acceptat aquest reconeixement i la tasca que realitza des de l'ONG Health Us Nepal que té la seu a Olot, on resideix el seu pare adoptiu, que també ha estat present a la Sala Gussinyé de l'Ajuntament d'Olot.

Nascut el 20 de gener de 1989 a Takla, petit poble de la regió de Humla, a l'extrem nord-oest del Nepal, al mig de la serralada de l'Himàlaia, en Harka Singh Bhandari, va ser adoptat als 6 anys pels gironins Ramon Boix i Rosa Maria Bruguera. Tot i que des de petit demanava poder tornar al Nepal, va poder-ho fer quan va arribar a la majoria d'edat. En Marc va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona i, aprofitant els períodes de vacances, anava anat al Nepal. Volia recuperar la família, la llengua i les vivències de petit. Dedicava els seus coneixements de medicina al Nepal i, al mateix temps, prenia consciència de les necessitats del camp sanitari del país.

Quan va acabar la carrera i abans d'iniciar el MIR, va voler fer una estada d'un any al Nepal. Va cristal·litzar la seva voluntat de dedicar la seva vida a una població mancada de les mínimes condicions sanitàries. Va fer dos anys de pràctiques del MIR a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida (especialitat anestesiologia). I al juliol de l'any 2017, va decidir emprendre el projecte de construir un centre d'assistència primària i una farmàcia a capital de la regió. Amb els seus estalvis i els ajuts recollits per familiars i amics crea la ONG Health Us Nepal, inscrita a la Generalitat el 3 de novembre de 2017 i a Olot el 28 de gener de 2018.

Amb l'ajut de persones de la regió com un auxiliar d'infermeria i un auxiliar de farmàcia, dona assistència tant a Simikot com a les poblacions disperses. La despesa en medicaments l'any 2018 va superar els 40.000 euros, dels que es recupera un 60 % del cost. L'assistència mèdica la dona gratuïtament. En aquests moments continua treballant en nous projectes gràcies a la ONG que ja aplega un centenar de socis i molts donants puntuals. L'objectiu a mig termini és la construcció d'un hospital a Simikot, on actualment només n'hi ha un, públic, molt precari i amb un sol metge.

El Consell d'Ambaixadors d'Olot
Amb el nomenament d'avui, Olot té un total de 23 ambaixadors. El 14 de juny de l'any 2012, mossèn Joan Soler - missioner a la diòcesi de Dapaong, al Togo, però que actualment ha tornat a Catalunya- va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció. La matemàtica especialista en el càlcul de trajectòries interplanetàries, Elisabet Canalias, el metge dentista Carles Bosch, que viu i treballa a la localitat suïssa de Seewen-Schwyz; i Edgar Illas, professor de la Universitat de Bloomington a Indiana, als Estats Units, han estat alguns dels olotins i olotines que també han rebut aquest reconeixement.

1. Joan Soler Ribas
2. Carles Bosch Cos
3. Martí Bassols Coma
4. Egar Illas Arau
5. Dani Arbós Daró
6. Pau Figueras Barnera
7. Marc Güell Cargol
8. Anna Vila Espuña
9. Remei Capdevila Werning
10. M. Carme Mateu Pagès
11. Joan Lluís Albella Corredera
12. Elisabet Canalias Vila
13. Aniol Salvador Soy
14. Amèlia López Huix
15. Francesc Artigas Ventolà
16. Alba Oliveras Ferrer
17. Irene Solé Canet
18. Ester Sala Bosch
19. Xavier Canalias Tercero
20. Valentí Canal Font
21. Anna Vilanova Bartrolí
22. Adriana Sánchez Danés
 


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...