Notícies més llegides




Tarragona


Sant Carles de la Ràpita

L’APCE i CaixaBank analitzen la situació immobiliària a les Terres de l’Ebre

Tarragona  -  11/03/2019  -  15:15

A Catalunya, es van iniciar 14.517 habitatges l’any passat, amb un increment del 28% respecte 2017. Es van acabar 7.492 habitatges, amb un increment interanual del 8,7%




L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i CaixaBank han analitzat la situació del sector immobiliari a Terres de l’Ebre, en una jornada a Sant Carles de la Ràpita que ha comptat amb la participació de Marc Torrent, director general de l’APCE; Josep Donés, secretari general tècnic de l’APCE; i Víctor Martínez, Director Banca d’Empreses Centre Empreses Negoci Immobiliari de la Delegació Territorial de Catalunya.

Segons l’anàlisi elaborat per l’APCE, la producció d’habitatges iniciats a l’àmbit de Terres de l’Ebre registra un total de 207 habitatges iniciats el 2018, amb una variació interanual del 122,6%. Si mirem per comarques, el 2018 van iniciar-se 137 habitatges al Montsià, 53 al Baix Ebre, 11 habitatges a la Terra Alta, i 6 a la Ribera d’Ebre.

 

Pel que fa als habitatges acabats, a l’àmbit de Terres de l’Ebre se’n van acabar 141 unitats el 2018, amb una variació interanual d’un -51,2%. Per comarques, a la del Baix Ebre se’n van acabar 112. Més de lluny trobem la comarca del Montsià amb 25 habitatges finalitzats, i la Ribera de l’Ebre amb quatre habitatges finalitzats.

Pel que fa a les compravendes, a la província de Tarragona es va registrar 9.350 transaccions immobiliàries d’habitatge usat el 2018, mentre que les operacions de compra-venda d’habitatge nou realitzades l’any passat van ser de 1.446.

Estudi Oferta Obra Nova

Durant la sessió també es va fer un repàs a les dades de la província de Tarragona i de les comarques de les Terres de l’Ebre sobre l’oferta d’habitatge d’obra nova que recull l’Estudi de l’Oferta d’Habitatge de Nova Construcció a Catalunya 2018, realitzat per l’APCE. En el 2018,   la superfície mitjana dels habitatges a la província de Tarragona és de 74m2, i amb un preu de venda per m2 útil de 1.695€ de mitjana. Per comarques, a la Terra Alta la superfície mitjana dels habitatges és de 55,3m2, amb un preu de venda per m2 útil de 2.043 euros de mitjana; al Baix Ebre la superfície mitjana és de 71m2, i el preu de venda per m2 útil se situa en 1.487€; mentre que la Ribera d’Ebre els habitatges tenen una superfície mitjana de 70,8m2, i una mitjana de preu de venda per m2 útil de 937 euros. Al Montsià la mitjana de superfície és de 67,2m2, i la corresponent a preu de venda per m2 útil se situa en 902€.

 

L’oferta d’habitatges lliures d’obra nova. Comarques de la província de Tarragona

Superfície i preu.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...