Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Aterra la primera empresa andorrana a l'espai d'Actua al Barcelona Tech City i creix l'interès per les oportunitats al Principat

Andorra  -  13/03/2018  -  14:43

L'acord està adreçat principalment a les empreses i startups andorranes amb projectes tecnològics, de digitalització i d'innovació




L'empresa andorrana, The Craft Salmon, que va néixer el 2016 impulsada pels emprenedors Albert Zabala i Pep Borràs ha estat la primera en instal·lar-se a l'espai que ofereix gratuïtament Actua al Barcelona Tech City, després de l'acord signat entre ambdues entitats.

Per a Zabala, "em vaig assabentar que Actua donava l'opció a petites empreses de tenir un local físic a Barcelona. Vaig contactar amb ells i la veritat va ser molt ràpid. Els hi vaig presentar el projecte, els hi va agradar, i ja estem aquí en un espai físic que és magnífic i que a petites empreses et dóna l'opció de fer networking per a créixer".

L'altre cofundador de The Craft Salmon, Pep Borràs, ha explicat que "som una empresa que importem producte noruec, salmó fumat exclusiu i ho distribuïm a establiments del sector de la restauració i botigues gourmet. Tenim altres projectes d'exportació a tot el món amb uns partners que hem fet".

Per la seva banda, la directora d'Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo, ha recordat que "fa poc més d'un mes que hem signat l'acord amb Barcelona Tech City i ja tenim una empresa andorrana a l'espai d'Actua al Pier01 d'aquesta associació i tenim previstes tres o quatre empreses més andorranes interessades en ocupar aquest espai". Hidalgo també ha informat que "paral·lelament hem notat un interès creixent per les empreses tecnològiques de Barcelona per explorar les noves oportunitats que ofereix el Principat".

En aquest sentit, el director general de Barcelona Tech City, Miquel Martí, ha fet un balanç molt positiu d'aquest acord i ha assenyalat que "ara cal que companyies nostres vagin cap a Andorra, que puguin explorar com poden fer proves de concepte amb els seus propis projectes i alhora seguir portant cap aquí empreses andorranes que vulguin conèixer més de prop l'ecosistema barceloní i testejar allò que estiguin desenvolupant".

L'acord Actua-Barcelona Tech City

L'acord està adreçat principalment a les empreses i startups andorranes amb projectes tecnològics, de digitalització i d'innovació. Els hi permet connectar amb col·legues de referència internacional, establir nous contactes per fer negoci, accés a totes les activitats i formacions organitzades per Barcelona Tech City, i l'opció de fer servir l'espai físic d'Actua dins de l'edifici de Barcelona Tech City.

30.000 professionals i 1.200 milions d'euros

Barcelona Tech City és una organització no lucrativa que té com a objectiu consolidar i potenciar el sector tecnològic i digital de la ciutat que ha mobilitzat més de 1.200 milions d'euros en els últims 12 mesos i ocupa a 30.000 professionals, contribuint a posicionar Barcelona com a referent en l'escena tecnològica internacional. Per això treballa juntament amb emprenedors, startups, inversors, grans empreses, incubadores, acceleradores i emprenedors, universitats, escoles de negocis, mitjans de comunicació i altres agents de l'ecosistema ubicats a Barcelona.

L'associació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i de partners com la Mobile World Capital Barcelona, CaixaBank, SEAT, ESADE, EPSON, La Vanguardia, LetGo, Airbnb, Gas Natural Fenosa o Telefònica Open Future, així com de grans marques com McCann-Ericsson o Rousaud Costas Duran, entre d'altres. Representa a més de 500 empreses del sector tecnològic i digital a la ciutat.

En 2016 Barcelona Tech City va inaugurar Pier01, situat a Palau de Mar, per crear un dels hubs tecnològics més importants d'Europa. Pier01 acull més de 100 companyies, entre startups, empreses i iniciatives com el mVentures de la Mobile World Capital Barcelona, Antai Venture Builders, Nuclio Venture Builders, BeMobile, Nuclio, Napptilus, BeRepublic, Byhours, Geenapp, Ikomobi, Iris, Holaluz, LetGo i Tiendeo, entre molts altres.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...