Notícies més llegides




Andorra


Andorra

El Departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments va realitzar l'any passat 7.470 intervencions

Andorra  -  05/03/2018  -  19:16

El director del departament, Joan Carles Recasens, i el director adjunt, Jordi Farré, han explicat en conferència de premsa el balanç de les intervencions realitzades al llarg de l'any passat




El Departament de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DPEIS) ha presentat aquesta tarda la seva memòria d'actuacions de l'any 2017.

El director del departament, Joan Carles Recasens, i el director adjunt, Jordi Farré, han explicat en conferència de premsa el balanç de les intervencions realitzades al llarg de l'any passat que sumen un total de 7.740, incloses les 1.731 corresponents a pràctiques i formacions. D'aquesta manera, les actuacions realitzades pel DPEIS al 2017 registren un increment superior al 10% respecte al 2016.

El 55% (4.090) de les intervencions corresponen al transport sanitari, el 23% (1.731) a pràctiques, el 13% (966) a assistències tècniques, el 6% (433) a salvaments, i el 3% (250) a actuacions en incendis. Per parròquies, Andorra la Vella (1.648), és on més s'ha intervingut, seguida d'Encamp (1.382) on s'inclouen les intervencions efectuades al Pas de la Casa. De la mateixa manera, dels 4 parcs de bombers del país, el central ubicat a Santa Coloma és el comptabilitza el volum més destacat de sortides (3.570), seguit del Pas de la Casa (1.308), La Massana (1.233), i Canillo (1.214). En aquest sentit, des de la direcció del DPEIS s'ha posat de relleu que la distribució estratègica dels 4 parcs de bombers actuals i el dispositiu de suport establert entre ells, permet actuar en condicions òptimes, amb menys de 15 minuts a qualsevol punt del territori.

Els mesos de gener, agost i juliol, coincidint amb la major presència de visitants a Andorra, van ser els que van registrar un major nombre de serveis: 724, 674, i 665 respectivament. La mitjana d'intervencions reals diàries al 2017 s'ha situat en 16, mentre que el divendres ha estat el dia de la setmana on s'han realitzat més sortides, amb 1.122.

A finals del 2017, l'equip humà del DPEIS estava format per 135 persones: 119 adscrites al Cos de Bombers, i 16 corresponents a operadors (11) i a personal administratiu (5) adscrits a l'Administració General. El Departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments compta un parc mòbil de 45 vehicles de tot tipus que els permet intervenir en les diferents situacions d'emergència per es puguin plantejar.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...