Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Jover reitera l'aposta del Govern en la recerca en benefici del país i de la societat en general

Andorra  -  30/12/2017  -  12:36

Eric Jover ha ressaltat l'alta densitat de recerca al Principat, i la importància que aquesta es pugui desenvolupi també de manera transversal, amb la implicació de diferents sectors, el que contribueix a l'enriquiment d'Andorra.


Govern d'Andorra

Govern d'Andorra



El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha inaugurat aquesta tarda la 3a Trobada d'Investigadors d'Andorra que s'ha celebrat al Centre cultural i de congressos lauredià amb la presència de científics i institucions del país relacionats amb la recerca.

La Trobada ha estat organitzada pel Departament d'Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l'Estudi del Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior amb la finalitat d'impulsar i realitzar activitats que permetin posar en valor la tasca que desenvolupen els investigadors d'Andorra. Així mateix, vol ser un fòrum que permeti donar visibilitat a la recerca que realitzen els investigadors andorrans al país o a l'estranger, reflexionar sobre l'estat de la investigació, fomentar l'intercanvi de coneixement i afavorir la cooperació científica per establir nous vincles de recerca o enfortir els existents.

En la seva intervenció, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha reiterat l'aposta del Govern en la recerca en benefici de la societat en general, i ha recordat que aquesta legislatura s'ha duplicat el capital destinat a la investigació, alhora que s'ha millorat el finançament d'organismes relacionats amb la recerca. Eric Jover també ha dit que Andorra necessita de la recerca per nodrir de coneixements la societat, per contribuir a la diversificació econòmica del país, i per emfatitzar l'esperit crític dels ciutadans, que els permetrà afrontar amb més garanties els reptes de futur.

Eric Jover ha ressaltat l'alta densitat de recerca al Principat, i la importància que aquesta es pugui desenvolupi també de manera transversal, amb la implicació de diferents sectors, el que contribueix a l'enriquiment d'Andorra. Així mateix, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, ha destacat que l'acord d'associació amb la Unió Europea obrirà nous fronts i donarà impuls als treballs d'investigació sorgits del Principat.

L'acte d'avui s'ha adreçat a la comunitat científica en general, tant a científics com a institucions que tinguin interès per la recerca o estiguin vinculades directa o indirectament amb aquesta activitat. En aquesta 3a edició, 8 investigadors/es han explicat l'estat de la seva recerca, i l'acte s'ha tancat amb un taula rodona sobre recerca i qualitat moderada per la directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra, la Dra. Marta Fonolleda. Durant l'acte també s'ha presentat base de dades, RecercAND, que recull i difon la producció científica relacionada amb Andorra.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...