Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

CaixaBank ha inaugurat l’oficina de nou model Store Palamós

Baix Empordà  -  19/01/2017  -  20:04

La de Palamós és la sisena oficina nou model de CaixaBank a les comarques gironines


Store Palamós

Store Palamós




L'alcalde de Palamós, Lluís Puig; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han presidit l'acte d'inauguració de l'oficina de nou model Store Palamós, que va tenir lloc ahir amb l'assistència d'una vuitantena de clients.

Durant l'acte, l'alcalde, Lluís Puig, va agrair a CaixaBank que hagi triat la capital del Baix Empordà per acollir una oficina innovadora com la Store. Jaume Masana, per la seva banda, va destacar que l'objectiu final de la nova oficina és oferir el millor servei als clients de la ciutat.

Les oficines Store representen un nou model d'atenció personal que es va iniciar el 2013 amb les oficines A de l'entitat. CaixaBank té 74 oficines d'aquest model a Espanya (23 A i 51 Store), fet que consolida l'entitat com un referent en innovació i en qualitat de servei.

A les comarques gironines CaixaBank disposa de sis oficines nou model: dues oficines A –A Santa Clara a Girona ciutat i A Plaça de la Palmera a Figueres- i de quatre oficines Store a Banyoles, Olot, Puigcerdà i Palamós.

Les oficines Store pretenen donar resposta als comportaments i necessitats dels clients actuals i aproximar-se al món del comerç retail, tot millorant l'experiència de compra del client dins de l'oficina.

La nova oficina Store Palamós, que compta amb una superfície de prop de 500m2, disposa de 14 empleats i gestionarà més de 8.700 clients.

Innovació, transparència i proximitat

CaixaBank aspira amb aquest nou model d'oficina a reforçar el vincle i la proximitat amb els seus clients de Banca de Particulars, Banca Premier i Privada i Negocis mitjançant un nou model de relació que fomenta la innovació, la transparència i la proximitat. En aquest nou model d'oficina Store es potencia l'atenció personal i la gestió de l'autoservei; s'acompanya i ajuda al client en l'ús dels caixers d'última generació situats a l'oficina i en l'ús dels dispositius amb accés a Línia Oberta per a que els empleats es centrin en la gestió de les operacions de valor. En aquest sentit, els clients reben la benvinguda, a l'entrada de l'oficina, per part d'un empleat que els guia en funció de les seves necessitats.

A més, l'eliminació de les barreres físiques permet millorar la transparència en la relació client/empleat, ja que es comparteixen continguts entre ambdós, augmentant la proximitat entre ells.

Així mateix, per a l'atenció personalitzada i especialitzada que requereixen els clients de Banca Premier i Banca Privada, l'oficina disposa de zones diferenciades que permeten una major privacitat.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...