Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Continua creixent el Bici Bus d'Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  18/11/2022  -  17:03

L'escola Pla de Dalt se suma a aquesta iniciativa sostenible convertint-se en el quart centre educatiu d'Olot que disposa d'aquest nou sistema de mobilitat més respectuós amb el medi ambient




El Bici Bus d’Olot continua creixent. Des d’aquest novembre, els infants de l'escola Pla de Dalt ja disposen d'un nou sistema de transport per arribar a l'escola. Després de l'arrancada a l'Escola Sant Roc, ampliació de dies en aquest centre educatiu i la seva implementació a l'Institut Montsacopa i el Petit Plançó, ara, el centre educatiu del Pla de Dalt també compta amb Bici Bus.

Tal com s’ha fet en els anteriors casos, els itineraris s’han escollit en funció de les zones on habiten la gran majoria de l’alumnat. En aquest sentit, el passat divendres 11 de novembre va arrencar el projecte amb una sola línia, la línia est, que surt de l’Avinguda Sant Joan amb cantonada C. Estorch i Siqués fins a arribar a l’escola a través de 4 parades situades al Pont de la ceràmica, el Pou del Glaç, el carrer Verge de Núria i C. Rampí.

Aquesta línia permet recollir els alumnes que vulguin participar al Bici Bus i visquin al centre, a l'eixample Balmes, al barri del Morrot, a Montolivet i al sector del Mas Baix. Aquest divendres, 18 de novembre, després de l’arrencada amb la prova pilot, ja s’ha pogut implementar la segona línia, l’oest, que ha sortit dels Pisos Garrotxa donant servei als alumnes que viuen al sector del Pla de Dalt-El Cassés, El Xiprer i la Faja, les Panotes i els Habitatges Garrotxa. En total, avui han estat més d’una desena d’infants que han arribat pedalant a l’aula.

D’aquesta manera les dues línies de Bici Bus donen cobertura a tota l’àrea d’influència de l’Escola del Pla de Dalt. L’inici d’aquest sistema ha estat gràcies al treball conjunt de l’AFA de l’escola i dels tècnics de l’Ajuntament d’Olot que, des de fa temps, s’han coordinat per fer-ho realitat. D’aquesta manera, cada divendres els infants que ho desitgin podran arribar a l'aula en bicicleta.

“Fa poques setmanes va arrencar el projecte a El Petit Plançó i, ara, comencem a un altre centre escolar. Això ens demostra el gran interès que el projecte ha despertat arreu de la comunitat educativa i ciutadania i ens il·lusiona poder impulsar i treballar per projectes transversals que permeten sumar per una mobilitat més sostenible, segura i responsable amb el medi ambient”, assenyala el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Olot, Agustí Arbós.

Un nou sistema de mobilitat que va creixent

Fins ara, els infants de l'escola Sant Roc, l’Institut Montsacopa, el Petit Plançó i l’Escola del Pla de Dalt ja poden arribar a l’escola amb bicicleta. El model de bici bus és el model utilitzat a més de 62 municipis de tot Catalunya.

La iniciativa sorgeix de l’associació Canvis en Cadena que és qui a creat l’aplicatiu de control de les línies i qui assessora a les AFAs, escoles i administracions en la implantació de noves línies de Bici Bus. La voluntat és continuar creixent en nombre d’infants al llarg del 2023, fent créixer les línies i creant-ne de noves així com ampliant el nombre de centres educatius.  

A part de potenciar una mobilitat més sostenible i segura, el Bici Bus també permet millorar l'autonomia dels infants, promoure hàbits saludables entre el jovent, combatre el sedentarisme i facilitar que els nens i nenes aprenguin a circular correctament.

Per participar-hi només és necessari disposar de bicicleta, casc, timbre i donar-se d'alta a l'app i inscriure’s a la línia i parada més propera al lloc de residència de l’infant. A l’hora establerta, els infants que participin al Bici Bus acompanyats dels corresponents motors (pares, docents, familiars o voluntaris) passaran pel lloc convingut (parada) per recollir l’infant i pedalar junts fins a l’escola. Tal com s’ha demostrat fins ara, una altre avantatge del Bici Bus és l’activació de la comunitat educativa dels centres, ja que la seva realització implica a tots els agents implicats en l’àmbit educatiu com les AFA, les direccions dels centres escolars, l’equip educatiu, i les administracions públiques.

Una iniciativa sorgida del procés participatiu Olot Pedala

El Bici Bus d’Olot és una de les accions sorgides del procés participatiu Olot Pedala i del Pla de Foment de la Mobilitat amb Bicicleta i Vehicles de Mobilitat Personal d’Olot; el document que marca les línies estratègiques en matèria de mobilitat per als pròxims 10 anys a la ciutat.

En concret - el pla que va néixer l’any passat - inclou un conjunt de 43 accions, dividides en 3 fases i es va elaborar de forma participativa a través del procés Olot Pedala que en 9 mesos va incloure 19 espais i sistemes de participació tals com enquestes, sessions i reunions amb entitats vinculades amb la mobilitat territorial i el medi ambient; salut mediambiental; educatives; comerciants, autoescoles i associacions empresarials i entitats de joves.

En total més de 1.100 persones van participar en aquest procés que va permetre detectar i marcar un conjunt de 10 reptes claus, a través dels quals es desprenen les 43 propostes del projecte. Gran part de les 43 propostes, com el Bici Bus, ja es troben en desenvolupament i han estat consolidades a la ciutat.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...