Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

La gegantessa, protagonista del cartell de les Festes del Tura 2022

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  04/08/2022  -  20:22

L’artista, conservador i restaurador Eloi Casanovas és l’autor del cartell de la Festa Major d’enguany


Presentació  Cartell

Presentació Cartell



La cultura popular i la faràndula de la ciutat són, enguany, el fil conductor de les Festes del Tura 2022 d’Olot. D’una banda, els creadors d’una vuitantena de figures de la faràndula olotina i garrotxina – Tavi Algueró i Àngel Rigall – seran els responsables de donar el tret de sortida a la Festa Major. Per altra banda, la gegantessa de la ciutat és la protagonista del cartell de les festes que s’ha presentat aquesta tarda en un acte obert a tota la ciutadania a l’Hospici.

El regidor de Festes, Agustí Arbós, i representants de la Comissió de Festes i l’autor del disseny han descobert el cartell de Festes del Tura 2022, obra de l’artista Eloi Casanovas Gilabert. Enguany, la Gegantessa és la principal protagonista d’aquest cartell on també apareixen altres figures com els Cabeçuts i els Cavallets amb un estil modernista i noucentista. El treball de Casanovas ha estat seleccionat d’entre una cinquantena d’originals que s’han presentat concurs del cartells de les Festes.  

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Pau Àvila, com a referent pel que fa a dissenyador gràfic, David López, ex autor d’un dels cartells de Festes del Tura, Anna Domènech, en representació de la Comissió de Festes del Tura i Agustí Arbós, en representació de l’Ajuntament d’Olot. La proposta de Judit Bañeras i Emma Reixach, han estat les dues finalistes.

En aquest sentit, el regidor de Festes, Agustí Arbós, ha destacat la importància i promoció que han assolit les Festes del Tura. “És un orgull per la ciutat que veïns i veïnes de fora d’Olot s’interessin per la Festa Major de la ciutat i siguin capaços de copsar el passat modernista, la història artística de la ciutat i l’essència pictòrica i cartellista per representar un dels símbols més claus d’Olot”, ha assegurat.

Conservador i restaurador de Béns Culturals, Eloi Casanovas va néixer l’any 1999 a Barcelona i es va graduar l’any 2022 a la Universitat de Barcelona en l’especialització d’escultura sobre fusta. Aficionat al món de l’art, des de ben jove va mostrar el seu interès pel món del dibuix i la pintura, fet que el van portar a estudiar Batxillerat Artístic a l’Escola Massana de Barcelona.

Al llarg de la seva trajectòria professional, les figures i elements de cultura popular catalana i, en especial, la imatgeria festiva, han estat una de les seves passions principals, fins a dur-lo a restaurar-ne diverses peces i plasmar-les en diverses obres artístiques així com encarregar-se de la cartellera de les festes tradicionals. Fins ara, ha estat reconegut i guardonat amb l’accèssit del Concurs de Cartells de la Patum de Berga l’any 2019.

Tothom que desitgi disposar del cartell de Festes del Tura 2022 el podrà recollir a partir d’aquest divendres 5 d’agost a Can Trincheria i a l’Oficina de Turisme. Alhora, com és habitual, aquesta obra d’Eloi Casanovas serà la portada del programa de Festes que es distribuirà a partir de finals d’agost a tots els domicilis d’Olot.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...