Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Inici per a la contractació del servei de manteniment, jardineria i neteja dels espais verds públics d’Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  28/07/2022  -  21:43

El contracte està reservat a centres especials de treball d’iniciativa social, empreses d’inserció i programes de treball protegit i s’ha aprovat per unanimitat


Ple Ajuntament d'Olot

Ple Ajuntament d'Olot



El Ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous 28 de juliol ha aprovat per unanimitat l’inici de la licitació per al servei de manteniment dels espais verds públics d’Olot. El procés està reservat a centres especials de treball d’iniciativa social, empreses d’inserció i programes de treball protegit amb la voluntat de fomentar l’ocupació en tots els àmbits i sectors i preveu una durada de dos anys. El nou contracte inclou tres possibles pròrrogues d’un any de durada cadascuna i, amb aquesta aprovació, es dona pas a la seva licitació.
 

Olot compta amb 14.000 arbres a la zona urbana que es gestiona a través del Pla Director dels Espais Verds així com 451.721,46 m2 d’espais verds públics. Paral·lelament, la ciutat disposa de 69 conjunts florals, 108 jardineres de peu i 5 fonts i sortidors.

El nou contracte incorpora un seguit de serveis que fins ara no estaven inclosos com la gestió d’abocaments vegetals a les àrees de contenidors, la neteja i retirada de residus de les àrees d’horts municipals i l’ampliació de nous espais com els escocells de la Plaça del Carme o l’arbrat del carrer Marià Vayreda.

La nova licitació també preveu 100 hores a l’any destinades únicament per a actuacions extraordinàries i inclou un increment de la freqüència de neteges en l’àmbit urbà i zones fluvials així com modificacions dels plans de manteniment per adaptar-los a les necessitats reals.

El plenari d’aquest juliol també ha aprovat licitar i formular la nova convocatòria per al servei i gestió d’infraccions de trànsit i servei d’aparcament amb control horari de la ciutat. El punt ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat amb el suport d’ERC; i el vot en contra del PSC i la CUP.

En l’àmbit d’Hisenda, el ple també ha aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, l’abstenció d’ERC i la CUP i el vot contrari de PSC la modificació de crèdit número 5 del pressupost municipal que preveu actuacions de millora en l’enllumenat públic, mobiliari urbà, vies públiques, edificis municipals i la remodelació de la Plaça Major.

A part, el plenari ha aprovat amb el vot en contra del PSC i favorable de la resta de grups municipals les addendes del Pla Estratègic de Subvencions de la Corporació 2022 que inclouen ajudes per a 4 entitats olotines, clubs esportius i associacions de veïns que treballen fomentant l’esport i la cohesió social a la ciutat per a l’organització d’activitats .

En aquest mateix àmbit, el plenari també ha aprovat inicialment amb el suport de tots els grups l’acord d’ordenació de Contribucions Especials per a la urbanització d’un tram del carrer Narcís Paulís, entre el carrer Hipòlit Lázaro i l’Amadeu Vives.
 

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament d’Olot també ha aprovat inicialment per unanimitat la dissolució i liquidació de la Fundació Museu dels Sants, que passarà a dependre de l’Àrea de Museus dins de Cultura i Educació. Vinculat amb aquests àmbits, el Consistori també ha donat compte del compliment de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local pel que fa a la limitació de personal eventual, ja que actualment el Consistori compta amb 2 professionals eventuals.
 

Alhora, s’ha detallat els resultats de l'Informe de la Tresoreria sobre el compliment de la Llei de Morositat i dels pagaments duts a terme per part de l'Ajuntament i DinàmiG del segon trimestre del 2022 on el període mitjà de pagament de les factures des de la data de registre se situa en els 28,50 dies pel que fa a l’Ajuntament d’Olot i els 22,54 a DinàmiG.
 

En un altre àmbit, també s’ha aprovat per unanimitat continuar delegant al Consell Comarcal de la Garrotxa el servei de recollida i custòdia d’animals domèstics. Per últim, el ple també ha donat llum verda per unanimitat la modificació de l’acord per a la venda de les participacions d’Olot Televisió, aprovades en el darrer plenari de maig.
 

Finalment, els regidors i regidores han aprovat per unanimitat que dijous 7 de setembre i divendres 8 de setembre de 2023 siguin els nous festius locals de l’any 2023. En l’apartat de mocions, el plenari ha aprovat per unanimitat la moció proposada per la CUP de caminar cap a una ciutat termoregulada. En aquest mateix àmbit, el plenari ha desestimat la moció sobre el model de transport públic presentada per l’entitat Olot es mou; Salvem les Valls; ATAAC, CNT Olot i CCOO Catalunya amb els vots a favor dERC i la CUP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de JuntsxCat.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...