Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

Girona commemora aquest dijous el Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Actualitat Girona  -  26/01/2022  -  15:31

L’acte es farà demà a les 19 h al Saló de Plens de l’Ajuntament i comptarà amb una conferència a càrrec de la doctora en Sociologia Marta Simó i amb la tradicional encesa d'espelmes




La ciutat de Girona commemora demà, dijous 27 de gener, el Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. Atesa la situació pandèmica vigent, l'Ajuntament de Girona i el Patronat Call de Girona han previst un acte institucional concentrat al Saló de Plens de l'edifici consistorial, que estarà presidit per l'alcaldessa de Girona i presidenta del Patronat Call de Girona, Marta Madrenas.

L’acte començarà a les 19 h amb la presentació i lectura de la Resolució 60/70 de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) de 2005, a càrrec de la directora del Patronat Call de Girona, Assumpció Hosta. A continuació, la doctora en Sociologia, Especialitat en Identitats Jueves i Holocaust, Marta Simó oferirà la conferència “Per què ens cal encara avui un Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust”. Tot seguit l’alcaldessa, Marta Madrenas, i el representant de la Comunicat Jueva de Girona, Uriel Benguigui, intervindran amb unes paraules.

L’activitat commemorativa finalitzarà amb una encesa d'espelmes en record i homenatge a totes les víctimes de l'Holocaust i una cloenda musical. L'acte és gratuït i requereix inscripció prèvia per poder-hi assistir.

Aquest 2022 fa 17 anys que l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 27 de gener Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i Prevenció de Crims Contra la Humanitat. En aquesta data, però de l’any 1945, es va produir l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau, i l'efemèride ha esdevingut una jornada de reflexió, de memòria i de conjura contra l’oblit que se celebra arreu del món.

A Girona, i a través del Patronat Call de Girona, es reafirma un cop més el compromís amb la resolució del Parlament Europeu, ratificada per l’ONU, que condemna totes les manifestacions d'intolerància religiosa i d'incitació a la violència contra persones o comunitats basades en l’origen ètnic o en les creences religioses, i que insta tots els estats i governs a mantenir viu el record de l’Holocaust i a educar per tal de prevenir el racisme i la intolerància. Així doncs, des del 2005 se celebren activitats de record i educatives relacionades amb aquesta data, que enguany s'organitzaran sota el lema de "Memòria, dignitat i justícia".


Autor: Redacció


#holocaust


#holocaust





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...